To… ταξίδι του Απόλλωνα Σμύρνης στα μονοπάτια της Γ’ Εθνικής του μπάσκετ ξεκινά την προσεχή Κυριακή (15/10-17:00) στη Ριζούπολη με αντίπαλο τον Έσπερο Πάτρας.

Με αφορμή την έναρξη της σεζόν πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τροπαίων του «Γ. Καμάρας» η παρουσίαση της «ελαφράς ταξιαρχίας», η οποία είναι πανέτοιμη για ένα νέο ξεκίνημα με οδηγό τον προπονητή Κώστα Οικονομάκη, που έχει στα χέρια του ένα ρόστερ παικτών νεαρών σε ηλικία πλαισιωμένων από λίγους εμπειρότερους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, το οποίο βασίζεται στον νεανικό ενθουσιασμό και την ενέργεια, ως στόχος έχει τεθεί αφενός η – το συντομότερο δυνατό – εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία και αφετέρου η ανάδειξη στη διάρκεια της χρονιάς των αξιών που διέπουν το Σύλλογο.

Μάνος Δημητρίου: «Να εκπροσωπήσετε επάξια τον Σύλλογο»

Χαρακτηριστικά επ’ αυτού ήταν τα λόγια του Γενικού Αρχηγού του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης», Μάνου Δημητρίου, προς τους παίκτες: «Ο Απόλλων έχει 126 χρόνια ιστορίας. Εκπέμπει ήθος και πολιτισμό σαν σύλλογος και καμαρώνουμε γι’ αυτό. Θέλω λοιπόν αυτό να το νιώσετε και να το βάλετε καλά μέσα στο μυαλό σας για να αποδείξετε και να δείξετε στη διάρκεια ότι εκπροσωπείτε τον σύλλογο επάξια».

Ο Μάνος Δημητρίου προλόγισε την παρουσίαση της ομάδας, στην οποία το «παρών» έδωσαν αρκετοί φίλαθλοι, σύσσωμο το ΔΣ του Συλλόγου, όπως και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών μπάσκετ της «ελαφράς ταξιαρχίας», Νίκος Λινάρδος.

Παναγιώτης Καταβέλος: «Οικογενειακό κλίμα και προσπάθεια στο παρκέ»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χαιρετισμό στους φιλάθλους, στους παίκτες και στον προπονητή, Κώστα Οικονομάκη, απηύθυνε, βεβαίως, ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Απόλλων Σμύρνης, Παναγιώτης Καταβέλος, ο οποίος είχε δύο αιτήματα: Κιλά ιδρώτα στο παρκέ και οικογενειακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Αναλυτικά είπε: «Χαιρόμαστε που σας έχουμε όλους κοντά μας. Είμαστε ακόμη σε εθνική κατηγορία και χαιρόμαστε γι’ αυτό. Φέτος έχουμε πάρα πολλά νεαρά παιδιά, υπάρχει ταλέντο, υπάρχουν δυνατότητες κι έχουν πέσει όλα στο κεφάλι του προπονητή, του Κώστα, για να σας φτιάξει ως καλή ομάδα. Ακόμη και οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες, δεν είναι μεγάλοι, είναι μεγαλύτεροι από τους νέους. Στόχος μας είναι να έχουμε μια αγωνιστικά υγιή ομάδα και θέλω να ελπίζω φιλόδοξη. Δεν θέλω να ακούω για πρωταθλητές, αλλά θέλω να χυθεί ιδρώτας και… αίμα στο παρκέ.

Το λέω για πάρτη σας. Εμείς με μια καλή εμφάνιση, μια νίκη, ή μια 1η , 3η ή 5η θέση θα πάρουμε συγχαρητήρια, αλλά ταυτόχρονα θα είναι καλό για εσάς, για την καριέρα σας. Γιατί εσείς… σκοτώνεστε από επτά χρονών παιδιά στο παρκέ για να κάνετε κάποια καριέρα, όποια μπορεί ο καθένας.

Θα πρέπει να βλέπετε τους συναθλητές σας σαν συναθλητές και όχι ανταγωνιστικά. Μόνο όλοι μαζί μπορείτε να πετύχετε. Να είστε αγαπημένοι, να έχετε υγεία, να υπάρχουν απειροελάχιστοι τραυματισμοί και καλό κλίμα. Εγώ θα κοιτάξω να βγαίνουμε και για καφεδάκι για να τα λέμε με ηρεμία. Περιμένουμε από εσάς αγωνιστικότητα. Έχετε μικρή ηλικία σχεδόν όλοι σας και εμείς ως διοίκηση θέλουμε μέσω της ατομικής σας πορείας να πάει καλά και η ομάδα. Στο χέρι σας είναι να αντιμετωπίζετε και τα καλά και τα στραβά σαν οικογένεια και σαν φίλοι. Έτσι θα πάτε μπροστά.

Θα κάνουμε καλές εμφανίσεις, θα… ματώνουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ακόμη κι όταν χάνουμε. Αλλά να το ξέρετε τα πάντα θα τα κάνετε υπό τις οδηγίες του προπονητή, ούτε τις δικές μου, ούτε της εξέδρας, πάντα του προπονητή που ξέρει καλύτερα. Καλό κουράγιο σε όλους και διπλό καλό κουράγιο σ’ εσένα κόουτς. Έχετε Μανιάτη προπονητή και Μανιάτη έφορο, προσέξτε καλά (σ.σ. γέλια)».

Γιάννης Κοτσιφάκος: «Να γυαλίζει το μάτι σας»

Η τελευταία ατάκα του Παναγιώτη Καταβέλου, αποτέλεσε και την καλύτερη πάσα για την τοποθέτηση του εφόρου του τμήματος, Γιάννη Κοτσιφάκου, που είπε απευθυνόμενος στους παίκτες: «Θα είμαστε πάντα κοντά σας. Θέλω το μάτι σας να γυαλίζει σε κάθε αγωνιστική. Καλή χρονιά, με υγεία».

Κώστας Οικονομάκης: «Χτίζουμε τον καινούργιο Απόλλωνα»

Τέλος τον λόγο πήρε ο κόουτς της ομάδας, ο Κώστας Οικονομάκης, ο οποίος προτού παρουσιάσει έναν προς έναν τους παίκτες, στάθηκε κι εκείνος στο μέγεθος του Απόλλωνα ως Συλλόγου, εξήγησε πως ο καλός χαρακτήρας αποτέλεσε βασικό κριτήριο επιλογής των μεταγραφών, ενώ εξήρε και τη σημασία των εξαιρετικών εγκαταστάσεων που διαθέτει ο Σύλλογος στη Ριζούπολη.

Αναλυτικά ο Κώστας Οικονομάκης είπε:

«Να ευχηθώ κι εγώ στα παιδιά καλό ξεκίνημα εν όψει της Κυριακής. Όταν συμφωνήσαμε με τον κ. Δημητρίου κοιτάξαμε να φτιάξουμε μια ομάδα που να έχει διάθεση. Κάναμε στοχευμένες μεταγραφές, κοιτάξαμε το χαρακτήρα, καθώς ταλέντο γενικά υπάρχει, το θέμα είναι ως παίκτης πως το εκμεταλλεύεσαι και τι χαρακτήρα βγάζεις. Περνώντας με τον κόουτς Λινάρδο κάποια στιγμή τη σχολή προπονητών είχε πει ο μακαρίτης ο Φαίδων Ματθαίου ότι για να φτιάξεις μαγαζί γωνία δεν θες πρόεδρο που να πετά λεφτά από τα παράθυρα, αλλά καλά αποδυτήρια. Και δόξα τω Θεώ εδώ και τουλάχιστον 1,5 μήνα που συνεργάζομαι με τα παιδιά, αυτό μου το έχουν δείξει. Είναι μονιασμένοι, έχουν κοινό στόχο και θεωρώ ότι έχουμε ένα σταφ και προπονητικό και αγωνιστικό που μας δίνει τη δυνατότητα στη Γ’ Εθνική να χτίσουμε τον καινούργιο Απόλλωνα.

Δηλαδή εκείνο που θέλουμε φέτος είναι να βάλουμε κάποιες βάσεις, να βρούμε έναν κορμό μπασκετικό. Τα παιδιά είναι σε ηλικία 22-23 ετών, οι δύο μεγάλοι μας είναι σε ηλικία 33-34, που δεν είναι μεγάλοι γιατί αν θα δείτε στην κατηγορία και στις πιο ψηλές παίζουν 40ρηδες, 43ρηδες, καλή του ώρα ο Κουτρούλιας. Από εκεί και πέρα συμφωνώ με τον κ. Δημητρίου. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν σε ποιο σωματείο έχουν έρθει. Ο Απόλλων είναι ιστορικός, τον ξέρουν σε όλη την Ελλάδα λόγω του ποδοσφαίρου και παικτών-παραγόντων που έχει βγάλει διαχρονικά και αυτό πρέπει να το σεβαστούμε.

Επίσης πρέπει να μιλήσουμε για τις εγκαταστάσεις, γιατί είναι ένα πράγμα που το περνάμε έτσι, αλλά εμείς οι προπονητές το βιώνουμε. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ σημαντικές. Έχουμε ένα πολύ ωραίο γήπεδο, με αποδυτήρια, με τα πάντα γύρω μας που μας επιτρέπουν να δουλέψουμε. Να μην φεύγουν τα παιδιά από το γήπεδο, με τα βάρη μας, με το χορτάρι μας, με όλα. Αυτό είναι ένα κομμάτι πάρα πολύ σημαντικό. Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου.

Την Κυριακή ξεκινά ένα πρωτάθλημα. Τα παιδιά έχουν ετοιμαστεί καλά. Πρέπει όλα να είναι διαχειρίσιμα και στα καλά και στα άσχημα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι αυτό που είπε ο έφορος και πρόεδρος, να γυαλίζει το μάτι σας. Τα αποτελέσματα θα έρθουν μόνο αν είσαι σοβαρός και μονιασμένος. Διαφορετικά όσο ταλέντο και να έχει μια ομάδα, αν δεν υπάρχουν αυτά τα δύο στοιχεία δεν… πάει πουθενά. Καλή χρονιά σε όλους και σε όλα τα τμήματα που αντιπροσωπεύουν τον Απόλλωνα.

Το ρόστερ του ΓΣ «Απόλλων Σμύρνης» για την περίοδο 2017-18

ΟΝ-ΜΟ/ΘΕΣΗ/ΥΨΟΣ /ΗΛΙΚΙΑ
Γιάννης Οικονομάκης/Γκαρντ/1,90/26
Μιχάλης Δρόσος/Γκαρντ/1,83/22
Αναστάσης Πρισκομμάτης/Γκαρντ/1,82/21
Χριστόφορος Γεωργιάδης/Γκαρντ/1.92/23
Γιάννης Σίμος/Φόργουορντ/1,97/22
Πλούταρχος Νασόπουλος/Γκαρντ/1,70/19
Νίκος Κούρτης/Γκαρντ/1,90/22
Πέτρος Καραμπάς/Φόργουορντ/1,97/33
Αντώνης Πρόφκα/Σέντερ/2,03/18
Έκτωρ Οικονομόπουλος/Γκαρντ/1,88/27
Κώστας Ανδρεόπουλος/Σέντερ/2,05/34
Γεράσιμος Μανταλβανος/Φόργουορντ/1,98/25

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Κώστας Οικονομάκης
Βοηθός προπονητή: Γιώργος Δεράος
Έφορος: Γιάννης Κοτσιφάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης