Τον τελευταίο και πιο κρίσιμο αγώνα για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017 δίνει αύριο η Εθνική Γυναικών. Στις 18.00 θα αντιμετωπίσει στο Κουρσκ τη Ρωσία και με νίκη θα πάρει την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να περιμένει να τελειώσουν όλοι οι αγώνες της ημέρας, προκειμένου να δει αν θα συμπεριλαμβάνεται στις έξι καλύτερες δεύτερες ομάδες των εννέα ομίλων των προκριματικών. Οι πιθανότητες πρόκρισης, πάντως, είναι πολλές, δεδομένου ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει καλό συντελεστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Γυναικών θα κάνει σήμερα το απόγευμα την τελευταία προπόνηση στο «Sport Concert Complex», με τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Κώστα Κεραμιδά, να καταστρώνει τα τελευταία του πλάνα ενόψει της αυριανής αναμέτρησης: «Εμείς θα κατεβούμε στον αγώνα χωρίς να κοιτάμε τα άλλα αποτελέσματα με στόχο τη νίκη και αυτό έχω πει και στις αθλήτριες μου. Έχουμε δουλέψει για τον συγκεκριμένο αγώνα, πάμε για το καλύτερο δυνατό και στο τέλος θα κάνουμε το ταμείο μας».

Σωτηρίου: «Πάμε για τη νίκη»

Η ώρα του «τελικού», λοιπόν, πλησιάζει με την Κατερίνα Σωτηρίου να τονίζει με τη σειρά της: «Η Ρωσία είναι μια μεγάλη δύναμη στο γυναικείο μπάσκετ και πολύ καλή ομάδα. Μπορούμε να την κοντράρουμε και το δείξαμε στη Χαλκίδα, όπου είχαμε μια πολύ καλή παρουσία και χάσαμε στις λεπτομέρειες. Δεν μπορείς να χαλαρώσεις απέναντι σε αυτή την ομάδα. Πρέπει να έχεις συγκέντρωση και να υπάρχει αφοσίωση από την πλευρά μας στην άμυνα, όπου είναι η βάση μας, ώστε να έχουμε καλύτερες επιθέσεις και καλάθια από αιφνιδιασμούς, όπου στατιστικά υπερτερούμε. Πρέπει να βοηθήσουμε όλες στην ομάδα στα ριμπάουντ, γιατί έχουμε διαφορά στα ύψη. Πάμε για τη νίκη. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία των συν και πλην και των σεναρίων. Εγώ και όλες οι παίκτριες της ομάδας ξέρουμε ότι μπαίνουμε στο παρκέ για τη νίκη και με αυτή τη λογική θα μπούμε στον αγώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης