Ο διεθνής γκαρντ της Φενερμπαχτσέ, Κώστας Σλούκας, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στην εκπομπή «Αποκάλυψη», με τους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά, για:

-την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Σε αυτά τα παιχνίδια θέλει τύχη. Μας πόνεσε πολύ ο περσινός τελικός. Δεν το έχω ξεχάσει γιατί με πόνεσε πολύ. Γι’ αυτό το λόγο συνεχάρη τα παιδιά του Ολυμπιακού, γνωρίζω πόσο οδυνηρή είναι η ήττα σε τελικό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-το γεγονός ότι έγινε ο πρώτος Έλληνας με τρεις κούπες Ευρωλίγκας παίζοντας σε ελληνική και ξένη ομάδα: «Η αλήθεια είναι αυτή. Έχω πει πολλές φορές ότι πιο ποιητικοί παίκτες από μένα δεν έχουν τα Final Four και τις κατακτήσεις μου. Σίγουρα είμαι ευλογημένος. Αλλά, από την άλλη βρίσκομαι σε ομάδες που πρωταγωνιστούν. Είναι θέμα τύχης και σωστής επιλογής».

-τη Φενέρμπαχτσε και την πορεία του σ’ αυτή: «Δεν κοιτούσα τόσο μακριά. Κοίταξα ότι είναι μια ομάδα που ξεκινούσε από χαμηλά. Γιατί, κακά τα ψέματα τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη. Αυτό ήταν το τρίτο σερί Final Four και φέτος ήρθε η κατάκτηση. Ο τρόπος που με προσέγγισαν για το πρότζεκτ και το πλάνο συμβαδίζει με τα δικά μου “θέλω”. Βέβαια, δεν θα σκεφτόμουν ποτέ ότι θα πανηγύρια μία Ευρωλίγκα κόντρα στον Ολυμπιακό».

-το αν νιώθει δικαιωμένος με την απόφαση που πήρε πριν από δύο χρόνια: «Αυτό θα το κρίνει κόσμος αν έχω δικαιωθεί. Ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι θα μπορέσουν να κρίνουν αν είμαι δικαιωμένος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-τη φιέστα για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Έχουμε μια media day με τους δημοσιογράφους και μετά θα πάμε με ένα ανοιχτό πούλμαν και θα γυρίσουμε σε μία πλατεία που θα έχει πολύ κόσμο».

-το πόσο σημαντικό είναι για τους Τούρκους η κατάκτηση του τροπαίου: «Είναι κάτι πολύ σημαντικό και όλος ο κόσμος είναι στους δρόμους. Είναι το πρώτο τρόπαιο ευρωπαϊκό που πανηγυρίζει τουρκική ομάδα στο μπάσκετ».

-το τι είπε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους παίκτες πριν τον τελικό: «Η δίψα του ανθρώπου αυτού, που έχει κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους, είναι φαινόμενο που θέλει ανάλυση. Χθες, στα αποδυτήρια έκανε σαν τρελός για την κατάκτηση του ένατου τροπαίου του λες και ήταν το πρώτο. Δεν ξέρω από που πηγάζει αυτή τη δύναμη. Θέλει οι παίκτες του να είναι έτοιμοι, ενώ μας περνάει τη θέληση και τη δίψα του. Η ιστορία μιλάει από μόνη της για τον Ομπράντοβιτς. Ο προπονητής είναι κάτι πολύ σημαντικό για μία ομάδα που θέλει να πετύχει. Φυσικά είναι μία μεγάλη προσωπικότητα και ηγετική. Ερχόμενος στη Φενέρ της έχει αλλάξει εντελώς τη νοοτροπία. Είναι πλέον νικήτρια και παίρνει τίτλους».

-το συμβόλαιό του, που λήγει το καλοκαίρι και το αν θα μιλούσε με κάποια ελληνική ομάδα: «Είναι μία συζήτηση που θα γίνει το καλοκαίρι. Τον πρώτο λόγο έχει η ομάδα με την οποία τελειώνει το συμβόλαιό μου. Οι συζήτησες θα γίνουν το καλοκαίρι και θα αποφασίσω. Αυτή τη στιγμήν δεν συζητάω με κανέναν. Το καλοκαίρι θα δούμε, γιατί όχι. Αναμφισβήτητα, τον πρώτο λόγο έχει η Φενέρ».

-το γεγονός ότι δεν κρατούσε ελληνική σημαία στους πανηγυρισμούς: «Κανένας λόγος. Αυτά είναι για ανθρώπους που θέλουν να βγάλουν ίντριγκα από κάτι μικρό. Τι μπορεί να σήμαινε; Δηλαδή τι; Δεν είμαι Έλληνας; Τι σημαίνει; Τα θεωρώ αστεία. Δεν θέλω καν να συζητήσω τέτοια πράγματα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης