Μετά τη νίκη με 77-56 επί της Ισπανίας στον ημιτελικό ο Θοδωρής Καρράς τόνισε ότι η Εθνική Νέων Ανδρών θα αγωνιστεί στον τελικό του Eurobasket U20, απέναντι στο Ισραήλ (Κυριακή, 21:15 Novasports) με στόχο την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο σέντερ της Εθνικής ανέφερε στην κάμερα της Nova: «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ελέγξαμε τον ρυθμό και ήμασταν καλοί στην άμυνα. Δεν έχει σημασία που πήγα καλά εγώ σήμερα. Αύριο θα είναι κάποιος άλλος που θα πάει καλά. Σημασία έχει να κερδίσουμε. Είμαστε χαρούμενοι τώρα και πλέον πάμε να το πάρουμε»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τεχνικός της Εθνικής, Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι να περιμένεις σε έναν ημιτελικό. Κάναμε εξαιρετικά την δουλειά μας, τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένα 100% σε όλα τα επίπεδα. Τα δύο προηγούμενα παιχνίδια (σ.σ κόντρα σε Μαυροβούνιο για την φάση των 16 και Λιθουανία στα προημιτελικά) ήταν τα δύσκολα. Τον σημερινό ημιτελικό τον απολαύσαμε και βρισκόμαστε δίκαια στον τελικό. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην έδρα σου. Οι απαιτήσεις και η πίεση είναι μεγαλύτερη. Μετά την ανατροπή με την Λιθουανία όμως πιστεύω ότι τα παιδιά έπαιξαν χωρίς πίεση και άγχος, ήταν συγκεντρωμένοι και κερδίσαμε εύκολα την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Για τον τελικό με το Ισραήλ και το γεγονός ότι η Εθνική θεωρείται το φαβορί, σημείωσε: «Βρισκόμαστε στην θέση που βρισκόμασταν με το Μαυροβούνιο. Όλοι πιστεύουν ότι είμαστε το φαβορί. Το Ισραήλ έδειξε την ποιότητά του όμως την ποιότητά του με την εύκολη νίκη του επί της Γαλλίας, που ήταν η ομάδα με το περισσότερο ταλέντο στο τουρνουά. Αφήστε μας να το χαρούμε σήμερα το βράδυ και αύριο θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είμαι περήφανος για αυτά τα παιδιά Εδώ και 5 χρόνια αυτή η φουρνιά είναι σταθερά στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και της αξίζουν συγχαρητήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης