Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τάχθηκε υπέρ της FIBA και του Champions League τονίζοντας ότι σε μερικά χρόνια η Ευρωλίγα θα απορροφηθεί από τη νέα διοργάνωση. Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης υποστήριξε:

«Η Ελλάδα στάθηκε κοντά στη νέα διοργάνωση και πιστεύω ότι μέσα σε τρία-τέσσερα χρόνια θα υπάρχει μία διοργάνωση. Το θέμα είναι να βοηθήσουμε και ουσιαστικά το άθλημα και η παρουσία του Λάσκαρη και του επόμενου Λάσκαρη είναι πολύ χρήσιμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε την σιγουριά του πως η νεοσύσταση διοργάνωση της FIBA δεν θα ξεπεράσει μόνο το Eurocup, αλλά και την Ευρωλίγκα: «Υπάρχει μάχη των θεσμικών φορέων του αθλήματος με κάποιος περαστικούς. Σε δυο τρία χρόνια θα έχουμε φτάσει σε άλλα επίπεδα. Η επόμενη φάση είναι να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε. Η FIBA έχει τη μεγάλη εμπειρία, είμαστε πολύ καλοί, το τμήμα που ασχολείται με την εμπορική εκμετάλλευση θα βρει τα χρήματα και πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα απορροφηθεί από τον θεσμικό φορέα. Θα γίνει καλύτερη διοργάνωση και από τον Ευρωλίγκα, όχι απλά από το Eurocup».

Τέλος, αναφέρθηκε στα επεισόδια της Κυριακής στη Λευκάδα, όπου φιλοξενήθηκε το Final Four του Κυπέλλου Μπάσκετ Γυναικών: «Αυτά που έγιναν στη Λευκάδα δεν είναι αθλητικό γεγονός. Ο αθλητισμός δεν παράγει βία. Αυτά είναι θέματα του Υπουργείου δημοσίας τάξης. Η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο, όχι αθλητικό φαινόμενο. Τα νομοσχέδια που γίνονται διασύρουν το αθλητικό κίνημα. Κάποιοι άνθρωποι έδωσαν ραντεβού θανάτου στη Λευκάδα, δεν τους πήρε χαμπάρι κανένας και δημιούργησαν τα έκτροπα την ώρα που δεν υπήρχαν τα όργανα της τάξης. Όλο αυτό δεν έχει καμία σχέση με το μπάσκετ. Διαφωνώ απόλυτα με τον Κοντονή που διέκοψε το κύπελλο. Ξαναλέω δεν παράγει ο αθλητισμός τη βία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης