Για ακόμη μία φορά το ελληνικό μπάσκετ -και κατ’ επέκταση και η χώρα μας- δυσφημίστηκε σε όλο τον πλανήτη με τα όσα κωμικοτραγικά εκτυλίχθηκαν στον πέμπτο τελικό της Α1, που διεξήχθη στο ΣΕΦ.

Τα επεισόδια εντούτοις αυτά έχουν ηθικούς αυτουργούς, που δεν είναι άλλοι από τις διοικήσεις των δύο «αιωνίων».
Καπνογόνα, αντικείμενα στο παρκέ, άνθρωποι να σουλατσάρουν δίπλα από τον αγωνιστικό χώρο και μία ομάδα να τρέχει έντρομη να μπει στη φυσούνα για να γλιτώσει από τη «μήνιν» μερίδας ανεγκέφαλων οπαδών συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί ο φιναλίστ του φετινού τελικού της Euroleague, ο Ολυμπιακός και ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Παναθηναϊκός τέθηκαν αντιμέτωποι για τον τίτλο.

Θεωρητικά αυτό το ματς θα έπρεπε να είναι γιορτή για το ελληνικό μπάσκετ, ωστόσο για ακόμη μία φορά μετατράπηκε σε παρωδία.

Γι΄αυτό φρόντισαν οι γνωστοί άγνωστοι που στο τέλος μόλις είδαν ότι ο Ολυμπιακός έχει χάσει τον τίτλο έβαλαν μπουρλότο στον τελικό, ο οποίος εν τέλει ολοκληρώθηκε μετά από περίπου μία ώρα διακοπής.
 
Τα επεισόδια εντούτοις αυτά έχουν ηθικούς αυτουργούς, που δεν είναι άλλοι από τις διοικήσεις των δύο «αιωνίων».

Όταν σε προηγούμενους αγώνες δυναμιτίζουν το κλίμα κάνοντας χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων, την ώρα που εμπρηστικά μηνύματα στα social media διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, αυτοί ευθύνονται για όσα συμβαίνουν και αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία ημέρα μετά τον ντροπιαστικό τελικό στο ΣΕΦ οι ερυθρόλευκοι εξέδωσαν ανακοίνωση, μέσω της οποίας καταδικάζουν τα επεισόδια.

Δεν αρκεί όμως μία ανακοίνωση. Χρειάζεται επιτέλους το μαχαίρι να μπει στο κόκκαλο και να απομακρυνθούν διά παντός οι οπαδοί που κάνουν είναι κακό στην ομάδα τους και γενικότερα στο άθλημα.

Έστω κι αν έχουν αργήσει απελπιστικά οι αδερφοί Αγγελόπουλοι θα πρέπει να αποδείξουν με πράξεις ότι όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΣΕΦ δεν συνάδουν με την ιστορία του συλλόγου, απομονώνοντας τα ταραχοποιά στοιχεία από τις ερυθρόλευκες εξέδρες.

Δυστυχώς ανάλογες εικόνες έχουμε δει και στο ΟΑΚΑ και γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν.

Οι ερυθρόλευκοι σήμερα δημοσιοποίησαν video με τις απίστευτες βωμολοχίες του προέδρου του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλου προς το διαιτητικό τρίο, όντας ο μεγαλομέτοχος της πράσινης ΚΑΕ στον πάγκο της ομάδας.  Και μάλιστα αυτο δεν το πράττει πρώτη φορά αλλά ελπίζουμε ότι θα είναι η τελευταία.

Θα μπορούσαμε σίγουρα να γεμίσουμε ολόκληρη εφημερίδα καταγράφοντας τις λάθος συμπεριφορές που έχουν επιδείξει οι διοικητικοί ηγέτες των δύο «αιωνίων» τα τελευταία έτη, ωστόσο δεν έχει την παραμικρή σημασία να πλατιάσουμε περισσότερο.

Το θέμα είναι ότι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει κάποτε να τιμωρήσουν τις δύο ομάδες παραδειγματικά. Γιατί αν δεν υπάρχει βαριά τιμωρία και αυτοί είναι συνένοχοι για όλα αυτά που συμβαίνουν τόσο στο μπάσκετ όσο και γενικά στον ελληνικό αθλητισμό.

Πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο νεκρό στα ελληνικά γήπεδα για να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός προστασίας του αθλήματος;

Δείτε μερικές από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν την Κυριακή στο ΣΕΦ:

Φωτό: eurokinissi

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης