Tην άποψή του ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς δεν πανικοβλήθηκε όταν έμεινε πίσω με διψήφιες διαφορές πόντων εξέφρασε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στις δηλώσεις του μετά τον νικηφόρο ημιτελικό του Final Four της Euroleague.

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη, κάθε φορά είναι έτσι σε έναν ημιτελικό. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είναι πολύ σημαντικό ότι δεν πανικοβληθήκαμε όταν η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης τα δύο τρίποντα που βάλαμε στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πλησιάσαμε πολύ την ΤΣΣΚΑ, ξέφυγαν ξανά με διψήφια διαφορά, αλλά δεν καταθέσαμε τα όπλα. Χτίσαμε το παιχνίδι μας στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά στην τελευταία περίοδο, αρχίζοντας από την άμυνα και βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ.

Όταν περάσαμε μπροστά είχαμε το καθαρό μυαλό να διαβάσουμε το παιχνίδι και να ελέγξουμε το ματς σε άμυνα και επίθεση. Είναι μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είπα στους παίκτες μου να απολαύσουν τη νίκη μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και μετά να συγκεντρωθούν στον τελικό. Ευχαριστώ τους φιλάθλους μας που ήρθαν εδώ και πιστεύω πως τους δώσαμε μεγάλη χαρά», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο κόουτς των Πειραιωτών.

Ερωτηθείς για τη συνεισφορά των Ελλήνων παικτών ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ανέφερε: «Δεν θέλω να χωρίσω την ομάδα σε δύο κομμάτια. Όλοι είμαστε ένα, κερδίζουμε και χάνουμε όλοι μαζί. Δεν έχω πρόβλημα να σκοράρει ένας μια μέρα και ένας άλλο την άλλη. Σημασία δεν έχει ποιος θα σκοράρει, αλλά όποιος μπαίνει να δίνει το παν και μετρούν όλα. Όταν κρατάς μια τόσο ταλαντούχα ομάδα σαν την ΤΣΣΚΑ στους 14 πόντους στην τελευταία περίοδο, αυτό είναι αποτέλεσμα ομαδικής λειτουργίας. Φυσικά έχουμε έναν κορμό με μεγάλη εμπειρία, αλλά κι εκείνοι βοήθησαν τους πιο άπειρους να είναι έτοιμοι να παίξουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το γεγονός ότι φώναζαν το όνομά του οι οπαδοί του Ολυμπιακού, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε. Πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Ευχαριστώ τους φιλάθλους, αλλά προτιμώ να φωνάζουν ρυθμικά τα ονόματα των παικτών».

Σχετικά με την ψυχραιμία του, αλλά και τον πανηγυρισμό στο τρίποντο του Γκριν, υπογράμισε: «Πανηγύρισα για τον παίκτη μου, όχι για τη νίκη. Είναι ένας πολύ ταλαντούχος παίκτης, αλλά δεν έχει εμπειρία από Final Four. Αυτά τα ματς είναι τα πιο σημαντικά στην καριέρα του. Ήξερα πως αν και δεν άρχισε καλά το ματς θα κάνει καλή εμφάνιση και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός. Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου και είμαι χαρούμενος γι’ αυτούς».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης