Την ήττα με σκορ 83-65 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Ρεάλ στο παιχνίδι με το οποίο ξεκίνησε η νέα σεζόν στην ανανεωμένη Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στη διεκδίκηση της νίκης στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο στο τέλος έχασαν τη συγκέντρωσή τους και δεν κατάφεραν να ξεκινήσουν με το… δεξί στη νέα ευρωπαϊκή σεζόν.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου «πάλεψε» απέναντι στη «βασίλισσα» για περίπου 27 λεπτά, όμως από την στιγμή που ο Αγραβάνης έκανε φάουλ στον πολύ καλό Ντόντσιτς και στη συνέχεια εκνευρισμένος δέχθηκε τεχνική ποινή, έχασε τη συγκέντρωσή της. Με 13 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και 12 στον επίλογο δεν θα μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στη νίκη, ενώ πλήρωσε τις λίγες εναλλακτικές που διαθέτει στους «ψηλούς». Ο Πάτρικ Γιανγκ, που αγωνίστηκε έδειξε ότι δεν είναι έτοιμος, ενώ αντίθετα οι Μιλουτίνοφ και Μπιρτς βοήθησαν στο μέτρο του δυνατού. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι ο τρόπος που αγωνίστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» θύμισε την περσινή ομάδα που στηρίζεται αποκλειστικά στον Βασίλη Σπανούλη με τον Γκριν που αποκτήθηκε για να… ελευθερώσει τον σουτέρ του Ολυμπιακού να μην παρουσιάζει το καλό του πρόσωπο, μένοντας άποντος στα 15 λεπτά που αγωνίστηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Ματ Λοτζέσκι με 14, ενώ ακολούθησε ο Σπανούλης με 12 και ο Πρίντεζης με 11. Για τη Ρεάλ ο Σέρχιο Γιουλ «σκότωσε» τους Πειραιώτες με 22 πόντους, ενώ 11 σημείωσε ο Λούκα Ντόντιτς και 10 ο Τζέισι Κάρολ. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το παιχνίδι με τρίποντο του Σπανούλη και καλή άμυνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα γεγονός που του επέτρεψε να παρακολουθεί από κοντά το σκορ, παρά τις κακές επιλογές στην επίθεση. Με καλάθι του Παπανικολάου η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου προηγήθηκε 15-14, όμως για τη Ρεάλ τα… κλειδιά της επίθεσης δόθηκαν στον Σέρχιο Γιουλ, ο οποίος με ένα εκρηκτικό δεκάλεπτο (σκόραρε 12 πόντους στην 1η περίοδο) έβαλε τη «βασίλισσα» σε θέση οδηγού με το σκορ στο 10’ να είναι 24-17.

Στην δεύτερη περίοδο με καλάθι του Λοτζέσκι και τρίποντο του Αγραβάνη οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στους 3 (24-21), όμως η Ρεάλ απάντησε με τον ίδιο τρόπο διά χειρός Ντρέιπερ και Ντόντσιτς και έφερε τη διαφορά και πάλι στους 8 (31-23). Το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβληθούν. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός κατάφερε να πλησιάσει τρεις φορές στο -3, με καλάθια των Αγραβάνη, Χάκετ και Μπιρτς, όμως οι Ισπανοί βρήκαν πόντους από τους Κάρολ και Ρέγιες (42-36), Το πρώτο μισό ολοκληρώθηκε 42-40 με καλάθια από τους Πρίντεζη και Σπανούλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρίντεζης σκόραρε στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου και ισοφάρισε 42-42, ενώ λίγο αργότερα ο Μάντζαρης με σουτ τριών πόντων έφερε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 51-49. Κάπου εκεί οι Μαδριλένοι πήραν… μπροστά και εκμεταλλεύτηκαν την ανισορροπία του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ξεφύγουν στο σκορ. Ρούντι, Γιουλ και Αγιόν σκόραραν και έφεραν το ματς στο 58-51, ενώ με βολές του Ντόντσιτς από το φάουλ και την τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Αγραβάνης το σκορ έφτασε στο 61-53. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 62-53 με βολή του Ράντολφ.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ρεάλ προηγήθηκε με 11 (64-53) με καλάθι του Χάντερ, ενώ με τον Ράντολφ να παίρνει επιθέσεις έφτασε το σκορ στο 71-60. Ο Λοτζέσκι απάντησε με σουτ τριών πόντων, όμως στη συνέχεια ο Ολυμπιακός υπέπεσε σε πολλά λάθη κυρίως στον επιθετικό τομέα, με την ομάδα της Μαδρίτης να «καθαρίζει» το ματς και να φτάνει στη νίκη στο τελικό 83-65, χάρη στο τρίποντο του Σέρχιο Γιουλ.

Τα δεκάλεπτα: 24-17, 42-40, 62-53, 83-65.

Ρεάλ Μαδρίτης:
Ράντολφ 7, Ντέιπερ 2, Ρούντι 7 (1), Ντόνσιτς 11 (2), Ρέγιες 6, Αγιόν 9, Κάρολ 10, Χάντερ 4, Γιουλ 22 (4), Τόμπκινς 2, Τέιλορ 3 (1).

ΟΛυμπιακός:
Γκριν, Μπιρτς 6 (10 ριμπ.), Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης 12 (2), Αγραβάνης 6 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης 3 (1), Χάκετ 6, Λοτζέσκι 14 (3).

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης