Η σταθερότητα θα είναι ο στόχος της Χίμκι στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα της EuroLeague (12/10, 20:00, Novasports 1HD), όπως δήλωσε ο προπονητής της ρωσικής ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας. Ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι αυτό το διάστημα κανείς δεν είναι έτοιμος, με αποτέλεσμα να αποτελεί ερωτηματικό η σταθερότητα που θα δείξουν οι ομάδες. Παράλληλα, αναφερόμενος στον Ολυμπιακό, υπογράμμισε ότι οι Πειραιώτες προσπαθούν να αλλάξουν νοοτροπία και φιλοσοφία, παίζοντας πιο γρήγορο και πιο επιθετικό μπάσκετ, και πως σε αυτές τις αλλαγές πρέπει να προσαρμοστεί η Χίμκι.

«Κάθε φορά το πρώτο παιχνίδι της σεζόν είναι πολύ ιδιαίτερο. Ανυπομονούμε γι’ αυτό. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και θα παίξουμε με ενθουσιασμό, επειδή αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι μας στην EuroLeague, το οποίο περιμένουμε. Τώρα, η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν είναι έτοιμος, επειδή όλοι είχαν δύσκολες προετοιμασίες με πολλές απουσίες στο ρόστερ. Επομένως, θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για τη σταθερότητα που έχουν οι ομάδες από μέρα σε μέρα ή κάποιες φορές από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός στην ιστοσελίδα της EuroLeague και συνέχισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πως και οι δύο ομάδες, η Χίμκι και ο Ολυμπιακός, θα προσαρμοστούν στη σημασία του αγώνα στην έναρξη της σεζόν. Η σταθερότητα είναι κάτι που ζητάμε, αυτός είναι ο στόχος μας. Πρέπει να προσπαθήσουμε να παίξουμε καλά για 40 λεπτά. Ο Ολυμπιακός διατήρησε τους Έλληνες παίκτες μαζί με τους Μιλουτίνοβ και Στρέλνιεκς. Επίσης, έχουν κάποιες νέες προσθήκες στους ξένους, συμπεριλαμβανομένου του Βεζένκοφ. Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να αλλάξει τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του, παίζοντας πιο γρήγορο και πιο επιθετικό μπάσκετ. Επομένως, πρέπει να προσαρμοστούμε σ’ αυτό».

Ο Μπαρτζώκας αναφέρθηκε και στα συναισθήματά του για τον Ολυμπιακό, στον πάγκο του οποίου κάθισε τη διετία 2012-14: «Θυμάμαι πάντα γλυκά το διάστημα που ήμουν στον Ολυμπιακό. Πέρασα πάνω από δύο χρόνια σε αυτή την ομάδα και κατακτήσαμε την Euroleague και το Διηπειρωτικό. Έχω καλά αισθήματα για όλους στην ομάδα, είμαστε ακόμα φίλοι».

Στο μεταξύ, από πλευράς των παικτών της Χίμκι έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ο Ντι Μποστ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Περιμένω ένα καλό παιχνίδι. Είναι το πρώτο παιχνίδι μας, πολλά συναισθήματα. Όλοι θα είναι προετοιμασμένοι. Είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παίξουμε δυνατά, καθώς ο Ολυμπιακός είναι μια σπουδαία ομάδα με σπουδαία παράδοση, επομένως πρέπει να βάλουμε όσο περισσότερη ενέργεια μπορούμε. Ελπίζω ότι θα έχουμε ένα καλό κοινό που θα μας “σπρώξει” και θα μας δώσει πολλή ενέργεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης