Στην κορυφή της λίστας των δέκα καλύτερων «ρούκι» της εφετινής Euroleague, κατατάσσει η κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος.

Ο Αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη προσθήκη στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, μετά την πρόσληψη του Ντέιβιντ Μπλατ, βρίσκεται στην πρώτη θέση του αφιερώματος της Euroleague, η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων για τον 23χρονο:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κόμπο γκαρντ ήταν η πρώτη προσθήκη του Ολυμπιακού, αφού υπέγραψε τον Ντέιβιντ Μπλατ το φετινό καλοκαίρι και πιθανότατα υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Ο 23χρονος Ουίλιαμς-Γκος έχει καλό court vision, εξαιρετικό ένστικτο σκόρερ και μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Είναι αξιόπιστος σουτέρ, που είχε 50% στα τρίποντα στο Eurocup πέρυσι, ενώ είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και όταν κάνει διεισδύσεις. Ο Ουίλιαμς-Γκος έχει ένα σουτ, το οποίο είναι το σήμα κατατεθέν του και μοιάζει με την “μπομπίτα” του Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά συχνά χρησιμοποιεί το ύψους 1,91μ. κορμί του για να ποστάρει τους αντιπάλους του.

Διαθέτοντας ικανότητες που δεν έχουν άλλοι πλέι μέικερ και έχοντας δώσει 6,7 ασίστ ανά ματς πέρυσι στο Eurocup, ο Γουίλιαμς-Γκος είναι έτοιμος να λάμψει στο πιο υψηλό επίπεδο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H λίστα με τους δέκα κορυφαίους πρωτοεμφανιζόμενους στην Euroleague:

1. Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος (Ολυμπιακός)

2. Κάιλ Κούριτς (Μπαρτσελόνα)

3. Τάιλερ Ένις (Φενέρμπαχτσε)

4. Τόμας Ουόλκαπ (Ζαλγκίρις)

5. Τζόρνταν Μίκι (Kίμκι)

6. Άντζελο Καλοϊάρο (Μακάμπι Τελ Αβίβ)

7. Άαρον Κραφτ (Μπουντούτσνοστ)

8. Ρόμπιν Αμαΐζε (Μπάγερν Μονάχου)

9. Αρτέμ Πουστοβόι (Μπαρτσελόνα)

10. Άλμπερτ Όλιβερ (Γκραν Κανάρια)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης