Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Τρίτη (25/10, 21:00) την Αρμάνι Μιλάνο, σε αναμέτρηση για τη 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το ματς στην συνέντευξη Τύπου και τόνισε ότι η ιταλική ομάδα δείχνει φέτος πιο δυνατή από ποτέ.

Επιπλέον ανέφερε ότι οι παίκτες του πρέπει να δείξουν συγκέντρωση και να είναι αφοσιωμένοι στο αμυντικό πλάνο της ομάδας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν δέχεται την δικαιολογία της κούρασης από τους συνεχείς αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παίζουμε αύριο με μια ομάδα που έχει ξεκινήσει πολύ καλά στην Euroleague με δύο νίκες και πιστεύω πως η Αρμάνι αυτή την στιγμή είναι η καλύτερη Αρμάνι των τελευταίων ετών. Έχει διακριτούς ρόλους, ένα καλό ρόστερ. Έχει τον ίδιο προπονητή, ενώ κράτησε ένα κορμό από πέρσι και έχει συμπληρώσει κάποιους παίκτες που της έλειπαν. Έχει ένα καλό σύνολο που έχει αποδώσει μέσα στο γήπεδο και γι’ αυτό έχουν και τις δύο νίκες. Έχουμε μια δύσκολη αποστολή, είναι μια ομάδα που έρχεται να παλέψει και πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι, πνευματικά κυρίως, για να παίξουμε ένα δυνατό παιχνίδι. Σίγουρα στην έδρας μα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλά στην άμυνα και στην επίθεση να εκμεταλλευτούμε και τα δικά μας ατού και τις αδυναμίες των αντιπάλων. Ευελπιστώ πως ο κόσμος θα είναι περισσότερος αύριο από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια και θα «σπρώξει» την ομάδα, για να καταφέρουμε να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα», είπε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού και μίλησε για τις νίκες απέναντι σε Παναθηναϊκό και Αναντολού Εφες:

«Εμείς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τα προηγούμενα αποτελέσματα τα έχουμε ξεχάσει ήδη. Ασχολούμαστε μόνο με τον αυριανό αγώνα. Θέλουμε να παίξουμε πιεστικά στην άμυνα, αυτό είναι το στυλ του παιχνιδιού μας, θέλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στα αμυντικά μας καθήκοντα. Να μην αφήσουμε τον αντίπαλο να κάνει το παιχνίδι του, να πάει το παιχνίδι στα δικά του μέτρα και στο δικό του ρυθμό. Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο και να παίξουμε έξυπνα στο σετ παιχνίδι. Αυτή είναι η τακτική μας και έτσι θέλουμε να παίξουμε. Τώρα πως θα εξελιχθούν τα παιχνίδια αυτό δεν το ξέρουμε, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να έχουμε σαν βάση τα παιχνίδια αυτά (σ.σ. με Παναθηναϊκό και Εφές). Αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, εμείς θέλουμε να αποδώσουμε στο γήπεδο σωστά και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Στο αν ανησυχεί για την ανεβασμένη ψυχολογία της Αρμάνι και στο πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τους ψηλούς της ιταλικής ομάδας σημείωσε: «Σίγουρα η Αρμάνι έρχεται με καλή ψυχολογία, έχει κερδίσει τα δύο πρώτα παιχνίδια και δεν έχει να χάσει κάτι και αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Γι’ αυτό πρέπει από την αρχή να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι που μπορεί να κρύβει παγίδες, αν δεν το προσέξουμε. Όσον αφορά τους παίκτες που έχει η Αρμάνι στην φροντ λάιν της που παίζουν και στο «4» και στο «5», σίγουρα συμβάλλουν στο διαφορετικό πρόσωπο που δείχνει η Αρμάνι φέτος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αμυνθούμε σωστά και σε ατομικό επίπεδο και σε ομαδικό, έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει στην προπόνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφορικά με τον Μιλουτίνοφ, είπε: «Είχε έναν ερεθισμό στο γόνατο και προτιμήσαμε να μην τον κουράσουμε στον αγώνα με την Δόξα Λευκάδας. Χθες και σήμερα έκανε κανονικά προπόνηση, οπότε δεν υπάρχει θέμα μη συμμετοχής του».

Για τη συγκέντρωση των παικτών με τα συνεχή παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη σχολίασε: «Είναι πολύ εύκολο. Αν για κάποιον είναι δύσκολο, σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι στην ομάδα. Αυτό είναι το πρωτάθλημα, έτσι θα εξελίσσεται από δω και πέρα. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ταξίδια και για κούραση. Έχουμε παίξει μόνο πέντε αγώνες. Τι θα πούμε μετά από δύο ή πέντε μήνες; Για μας δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας η λέξη κούραση. Όποιος παίζει στον Ολυμπιακό πρέπει να είναι έτοιμος να τα δίνει όλα, ανεξάρτητα από τους αριθμούς αγώνων και συνθηκών ταξιδιών. Για μας είναι πολύ σημαντικό οι παίκτες μας να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να είναι πνευματικά δυνατοί και να είναι πάντα έτοιμοι να παίζουν όσο πιο καλά μπορούν. Αυτός είναι ο στόχος μας και οτιδήποτε άλλο είναι απλώς δικαιολογία για μένα».

Ο Ολυμπιακός θα δώσει αυτή την εβδομάδα δύο ματς στην Ευρωλίγκα και ο Σφαιρόπουλος, ανέφερε: «Σίγουρα το ότι μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με τρία ματς, όπως και την εβδομάδα που πέρασε, παίξαμε δύο για την Ελλάδα, ένα για την Euroleague, τώρα δύο Euroleague και ένα Ελλάδα. Δηλαδή έξι ματς σε δύο εβδομάδες. Έτσι είναι πλέον με τη νέα Euroleague. Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολο να αντεπεξέλθεις στο πρωτάθλημα της χώρας σου με τα συνεχόμενα ματς. Εγώ δεν δέχομαι την κούραση. Όταν παίζεις στον Ολυμπιακό, πρέπει να είσαι πνευματικά έτοιμος για κάθε τέτοιο ματς, αν δεν είσαι πνευματικά έτοιμος, τότε δεν κάνεις για τον Ολυμπιακό».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης