Παιδί «θαύμα» χαρακτήρισε τον Λούκα Ντόντσιτς ο Κώστας Παπανικολάου, εν όψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Παρασκευή (8/12, 21:00, Novaspors 2) στο ΣΕΦ. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού εξήγησε πως η επιστροφή του Σπανούλη στην αγωνιστική δράση θα δώσει την ευκαιρία στα γκαρντ της ομάδας του Πειραιά να χαλαρώσουν.

Αρχικά, ο Παπανικολάου είπε: «Κάθε χρόνο είναι πολύ δύσκολα τα παιχνίδια, με ομάδες τέτοιου βεληνεκούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι περνάει η Ρεάλ, γιατί κι εμείς έχουμε ένα σύνολο, που έχει χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό από τραυματισμούς και βγήκαμε ακόμα πιο δυνατοί. Η Ρεάλ δεν έχει φέρει καλά αποτελέσματα και σίγουρα θα κοιτάξει να κάνει μία νίκη στο ΣΕΦ, για ν’ ανέβει η ψυχολογία της και να κοιτάξει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Καταλαβαίνετε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή από εμάς αύριο για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με το αν θεωρεί τη Ρεάλ φαβορί, ο Παπανικολάου εξήγησε: «Η Ρεάλ έχει σταθερή πορεία, βρίσκεται στα φάιναλ φορ τις τελευταίες χρονιές. Όσον αφορά για το αυριανό ματς, πρέπει πάση θυσία να προστατέψουμε την έδρα μας, γιατί ήδη έχουμε χάσει ένα ματς εδώ και δεν μας παίρνει για άλλη ήττα. Σκεφτείτε πως ένα κακό εντός έδρας αποτέλεσμα, σ’ αναγκάζει μετά να κάνεις δύο νίκες εκτός έδρας για να την καλύψεις. Οπότε εμείς πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, για να πάρουμε τη νίκη. Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα ισπανικού τύπου, που τρέχει, σουτάρει ανεξέλεγκτα κι αρέσκεται στις πολλές κατοχές. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δείξουμε μεγάλη προσήλωση».

Αναφορικά στην επικείμενη επιστροφή του Σπανούλη στη Euroleague δήλωσε: «Η ομάδα έδειξε τρομερό χαρακτήρα, όλες αυτές τις αγωνιστικές που ο Βασίλης έκανε την αποθεραπεία του. Από εκεί και πέρα η επιστροφή του θα βοηθήσει πολλά παιδιά να χαλαρώσουν από την πίεση και την ευθύνη, που είχαν όλο αυτόν τον καιρό, γιατί ο Βασίλης παίρνει κάποιες πρωτοβουλίες και δίνει αυτό που ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως αυτό θα κάνει πιο εύκολο το έργο μας στη συνέχεια, γιατί τα ματς είναι πολλά και πρέπει να δείξουμε την ίδια σταθερότητα».

Πόσο έτοιμος αισθάνεται να μαρκάρει τον Ντόντσιτς; «Μιλάμε για ένα παιδί-θαύμα με όλα αυτά που έχει πετύχει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, αυτά που κάνει είναι πραγματικά εξωπραγματικά. Δεν είναι εύκολο να μαρκάρεις ποιοτικούς παίκτες με σπουδαία τεχνική κατάρτιση. Αυτό που κάνω είναι να εντοπίζω τις αδυναμίες τους και προσπαθώ να κάνω ότι είναι δυνατόν στην άμυνα. Θα κάνω ότι μπορώ», επισήμανε ο «Πάπι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος ρωτήθηκε για το πώς θα ήταν ο Ολυμπιακός αν έπαιζε πλήρης και είπε: «Αυτό θα μας πάρει λίγο καιρό ακόμη, μέχρι να το διαπιστώσουμε, γιατί ο Τιλί αργεί να επιστρέψει. Θέλουμε να προπονηθούμε όλοι μαζί και να είμαστε υγιείς στα κρίσιμα σημεία της σεζόν, αν εφόσον φτάσουμε μέχρι εκεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης