Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας του, που απέναντι στη Μακάμπι έβγαλε αγωνιστικό θυμό και μεγάλη αντίδραση, ως απόρροια της βαριάς ήττας στη Βιτόρια από την Μπασκόνια.

«Πιστεύω πως είχαμε μια πολύ καλή αντίδραση μετά το τελευταίο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ επιθετικοί στην άμυνα, τρέξαμε στο ανοιχτό γήπεδο και πετύχαμε αρκετούς εύκολους πόντους. Στο δεύτερο μέρος η άμυνά μας βελτιώθηκε πάρα πολύ. Δεχτήκαμε μόνο 24 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ επιθετικά είχαμε ένα πολύ ισορροπημένο παιχνίδι όσον αφορά στα δίποντα και τρίποντα», ξεκίνησε το σχολιασμό του ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχαμε ένα ομαδικό παιχνίδι, γιατί όλοι κυκλοφορούσαν την μπάλα προσπαθώντας να βρουν την καλύτερη λύση. Αυτό φαίνεται από τις 26 ασίστ που δώσαμε και τα μόλις 9 μας λάθη. Συνεχίζουμε. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι στη Μόσχα με τη Χίμκι. Ξεχνάμε ό,τι έγινε και εστιάζουμε στο επόμενο ματς, γιατί δεν υπάρχει χρόνος να μένεις σε ένα ματς, είτε κερδίζεις είτε χάνεις», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την παραγωγικότητα των «ερυθρολεύκων» στο ΣΕΦ, που έρχεται σε αντιδιαστολή με τα εκτός έδρας παιχνίδια, ο Σφαιρόπουλος απάντησε ότι «έχουμε πάντα σαν στόχο όταν παίζουμε, εντός ή εκτός, αμυντικά να αποδιοργανώνουμε τον αντίπαλο και να εκμεταλλευόμαστε τις αδυναμίες του. Στη Βιτόρια είχαμε πολλά ελεύθερα άστοχα σουτ. Μετά εκνευριστήκαμε και η διαφορά ξέφυγε. Το σουτ είναι και θέμα μέρας, αλλά γενικά έχουμε καλούς σουτέρ».

Ο Σφαιρόπουλος απάντησε και για το τι συζητήθηκε μετά την ήττα στην Ισπανία: «Όταν χάνεις με τέτοια διαφορά θίγεται ο εγωισμός σου. Τι νομίζετε, ότι οι παίκτες χάρηκαν ή δεν τους ένοιαξε; Όλοι ήμασταν πολύ στενοχωρημένοι. Ο πληγωμένος εγωισμός μάς έδωσε αυτή την αντίδραση. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η συνέχεια είναι πολύ σημαντική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για την ενέργεια που έβγαλε η ομάδα του; «Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι επιθετικά και αμυντικά. Πολλές φορές παίζουμε καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση δεν το εκμεταλλευόμαστε. Σήμερα είχαμε μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερες πάσες».

Αναφορικά με τους παίκτες που προέρχονται από τραυματισμούς σημείωσε ότι «ανεβαίνουν, θέλουν ρυθμό και παιχνίδια. Είμαι ικανοποιημένος που βρίσκουν αγωνιστικό ρυθμό και θεωρώ πως θα γίνονται όλο και καλύτεροι».

Για τον τραυματισμό του ΜακΛιν ανέφερε ότι «έχει έναν μυϊκό σπασμό, θα ακολουθήσει την αποστολή και μέχρι την τελευταία στιγμή είναι αμφίβολος. Έχει πέσει το ιατρικό τιμ πάνω του και θα κάνει το καλύτερο».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης