Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα και ρωτήθηκε για την απουσία του Βασίλη Σπανούλη, απαντώντας με νόημα: «Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης».

«Ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης μας. Είναι ο παίκτης που στηρίζει η ομάδα σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι πάνω του. Είναι απώλεια. Αλλάζει το πλάνο σε γενικές γραμμές. Ο Ολυμπιακός όμως είναι ομάδα συνόλου. Δεν είναι μόνο ο Σπανούλης. Όλα τα παιδιά έδωσαν την ψυχή τους, πάλεψαν και κάλυψαν το κενό του Σπανούλη», δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τον Ντόμινικ Ουότερς σημείωσε: «Εμείς οι προπονητές ξέρουμε λίγο καλύτερα τη δουλειά μας και το τι μπορεί να προσφέρει κάθε παίκτης. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, αλλά αυτά δεν δίνουν πάντα την ουσία. Ο Ολυμπιακός στο παρελθόν είχε μεγάλα ονόματα, αλλά δεν κατέκτησε τίτλους. Ο Ουότερς έχει εμπειρία και όσο προπονείται μαζί μας θα είναι καλύτερος».

Για το ματς υπογράμμισε: «Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της άμυνας. Κατεβάσαμε την Μπαρτσελόνα στους 67 πόντους. Αυτά τα παιχνίδια δεν γίνεται να τα κερδίσεις με 20 πόντους. Η Μπαρτσελόνα έχει πολύ καλό υλικό, πολύ καλό προπονητή και πολύ δυνατή έδρα. Το γήπεδο είναι λίγο κατηφορικό. Οι παίκτες έκαναν κατάθεση ψυχής, αμυντικά κι επιθετικά».

Όσο για το εάν ο Σπανούλης θα προλάβει τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, την προσεχή Δευτέρα, είπε: «Απολαμβάνουμε τη νίκη απόψε. Κάνει αγώνα δρόμου. Κάνει θεραπεία και θα δούμε από αύριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε τους περίπου 150 φίλους του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο γήπεδο: «Ήταν σημαντική η παρουσία τους. Τους ευχαριστώ πολύ, γιατί η φωνή τους ακούστηκε στο παρκέ κι έδωσαν κουράγιο στους παίκτες μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης