Με άκρα μυστικότητα κινήθηκε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στις διαπραγματεύσεις με τον 24χρονο φόργουορντ, Ζακ ΛιΝτέι, ο οποίος αποτελεί επισήμως παίκτη των «ερυθρόκευκων» από το μεσημέρι του Σαββάτου (7/7). Η ΚΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην παίκτη της ισραηλινής Χαποέλ Γκαλίλ Γκιλμπόα, μετά την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας για τρία χρόνια. Ο Αμερικανοισραηλινός τεχνικός της ομάδας του Πειραιά, Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν αυτός που εισηγήθηκε στη διοίκηση την απόκτησή του με στόχο την ενίσχυση της φροντ λάιν.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Ζακ ΛιΝτέι. Ο Αμερικανός φόργουορντ/σέντερ υπέγραψε με την ομάδα μας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Who is Who
=============
Ο Ζακ ΛιΝτέι γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1994 στο Ντάλας (Τέξας) και έχει ύψος 2.01μ.

Σε κολεγιακό επίπεδο έχει φορέσει τις φανέλες των Σάουθ Φλόριντα (2012-2014) και Βιρτζίνια Τεκ (2015-2017).

Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Χαποέλ Γκαλίλ Γκιλμπόα και σε 37 αγώνες στην ισραηλινή λίγκα είχε κατά μέσο όρο 19,5 πόντους (80% στις βολές, 53% στα δίποντα και 37% στα τρίποντα), 8,0 ριμπάουντ και 1,3 κοψίματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περσινή σεζόν αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος και συμπεριλήφθηκε στην κορυφαία 5άδα της λίγκας.

Επίσης, είναι κάτοχος ενός ξεχωριστού ρεκόρ… Στις 9 Δεκεμβρίου του 2017 στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ πέτυχε 22 πόντους, μάζεψε 20 ριμπάουντ και έγινε ο πρώτος παίκτης (μετά το 2014 και τον Ντιμόν Σίμπσον) στην ισραηλινή λίγκα που έκανε νταμπλ νταμπλ με +20 σε πόντους και ριμπάουντ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης