Ο Γιάνις Τίμα, όπως δήλωσε στο επίσημο site της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ζει το πιο τρελό καλοκαίρι της ζωής του. Ο λόγος; Στις αρχές Ιουλίου έγινε για πρώτη φορά πατέρας ενός αγοριού και με διαφορά λίγων ημερών πραγματοποίησε το παραπάνω βήμα στην καριέρα του υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.
«Είναι τρελό! Ο Ολυμπιακός είναι απίστευτη ομάδα, με τόσο σπουδαίο παρελθόν! Είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είναι πραγματικά χαρά μου το ότι έγινα μέλος της. Ανυπομονώ να ξεκινήσει η χρονιά», ανέφερε αρχικά ο Τίμα στην ιστοσελίδα της ομάδας του Πειραιά.
Στο τέλος της περσινής σεζόν ο Λετονός φόργουορντ δεν φανταζόταν μια τέτοια εξέλιξη στην καριέρα του, δεδομένου ότι δεσμευόταν βάσει συμβολαίου με την Μπασκόνια. Συνεπώς η μετακόμισή του στο Λιμάνι δεν ήταν ακριβώς δική του απόφαση ή πιο σωστά, δεν ήταν μόνο δική του.
«Στην πραγματικότητα ήταν απόφαση της Μπασκόνια. Ο Ολυμπιακός εξέφρασε το ενδιαφέρον του για εμένα και μετά από διαπραγματεύσεις ο ατζέντης μου ήρθε σε συμφωνία με την πρώην ομάδα μου και να ‘μαι.
Ως έναν βαθμό ήταν δύσκολο να φύγω, όμως, από την άλλη πλευρά ήρθα σε μια μεγαλύτερη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός, που έχει απίστευτους φιλάθλους, οπότε δεν είχα καμία αντίρρηση. Το αντίθετο. Ο κόουτς Μπλατ ήθελε πραγματικά να με εντάξει στο ρόστερ. Επιπλέον έχω ήδη έναν πολύ καλό φίλο στην ομάδα, τον Στρέλνιεκς. Οπότε όσον αφορά εμένα ήταν εύκολη η απόφαση».
Η παρουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς είναι ένα μεγάλο… συν για τον συνονόματο και συμπατριώτη του, Τίμα. «Με εξαίρεση τον Γιάνις, τους περισσότερους νέους συμπαίκτες μου τους γνωρίζω μόνο ως αντιπάλους από την περσινή σεζόν της Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός έχει σπουδαίους παίκτες και δεν βλέπω την ώρα να παίζω μαζί τους. Όσον αφορά στον Στρέλνιεκς τον ξέρω και με ξέρει πάρα πολύ καλά. Παίζουμε μαζί στην Εθνική ομάδα της Λετονίας. Ενθουσιάστηκε όταν έμαθε τα νέα.
Σίγουρα θα είναι μεγάλη βοήθεια για εμένα, όχι μόνο στο να προσαρμοστώ άμεσα στην ομάδα, αλλά και στο να προσαρμοστεί η οικογένειά μου στον ελληνικό τρόπο ζωής. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα».
Ερωτηθείς για το τι ειπώθηκε στην συνομιλία του με τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, απάντησε: «Ο κόουτς ήταν πολύ ενθουσιασμένος που κατάφερε να με πάρει στην ομάδα και το ίδιο ισχύει και για εμένα. Μου είπε πως έχουμε μπροστά μας μια σκληρή και δύσκολη σεζόν, με πολλές προκλήσεις.
Θα είμαστε, όμως, έτοιμοι να ανταποκριθούμε και ανυπομονούμε να αρχίσουν τα παιχνίδια. Μου είπε πως με βλέπει ως ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ομάδας και πως περιμένει πολλά από εμένα σε άμυνα και επίθεση. Επίσης, μου τόνισε πως ξέρει πως να με χρησιμοποιήσει και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος».

Όταν του ζητήθηκε να θέσει τους στόχους του με την ερυθρόλευκη φανέλα ήταν λιτός, αλλά περιεκτικός… «Το σίγουρο είναι πως θέλουμε να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στους τίτλους. Αυτός ο Νο1 στόχος».

Η είδηση της μεταγραφής του προκάλεσε ενθουσιασμό στις τάξεις των «ερυθρόλευκων» φιλάθλων. «Το έχω ήδη καταλάβει.
Πριν καν περάσουν δύο ώρες από την ανακοίνωση γέμισαν μηνύματα οι λογαριασμοί μου στο Instagram και το Twitter. Νιώθω ‘τρελή’ συμπαράσταση και ανυπομονώ να τους δω από κοντά και να παίξω υπό την υποστήριξή τους. Θα είναι απίστευτο το συναίσθημα. Είναι υπέροχο που έχουμε φιλάθλους όπως αυτούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης