Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Πέμπτη (11/10, 21:00, Novasports 2HD) στο ΟΑΚΑ την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την πρεμιέρα της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας και ο Τσάβι Πασκουάλ τόνισε ότι: «Θα είναι μια δύσκολη βραδιά, αλλά θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη και θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

«Πάντα θέλουμε να αρχίζουμε καλά στη διοργάνωση», δήλωσε ο προπονητής των «πρασίνων» και εξήγησε: «Είναι μια ξεχωριστή ημέρα η αυριανή γιατί θέλουμε να μπούμε με το δεξί στη διοργάνωση. Η Μακάμπι είναι μια πολύ καλή ομάδα και έχει βελτιωθεί ως ρόστερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα είναι δύσκολο να ελέγξεις τα ριμπάουντ με αυτή την ομάδα», συνέχισε ο Πασκουάλ και επισήμανε: «Ο Μπλακ, ο Τάιους, ο Ο’Μπράιαντ έχουν εκπληκτικά κορμιά. Πρέπει να προσέξουμε και να ελέγξουμε το αμυντικό ριμπάουντ και να είμαστε έτοιμοι με οργανωμένη την άμυνά μας».

Για την διάθεση των διαρκείας εισιτηρίων που κυμαίνεται στο υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο Καταλανός κόουτς σχολίασε: «Νιώθουμε περήφανοι που είμαστε κομμάτι αυτής της στιγμής. Το κλαμπ δουλεύει πολύ καλά και στη σωστή κατεύθυνση. Ο κόσμος είναι εκπληκτικός, για μένα από τους καλύτερους στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ανταποδώσουμε στο παρκέ. Η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ ελπίζω ότι θα είναι όπως πάντα. Να έχουμε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα. Νιώθουμε με αυτόν τον κόσμο πιο έτοιμοι για νίκη».

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε με νίκη και φέτος», υπογράμμισε ο Τζέιμς Γκιστ, ο 32χρονος Αμερικανός φόργουορντ της «ομάδας του τριφυλλιού» και εξήγησε: «Η Μακάμπι είναι ένας μεγάλος αντίπαλος, αλλά πρέπει να αποδείξουμε ότι έχουμε την καλύτερη άμυνα στη Euroleague. Είναι μία ομάδα που έχει βελτιωθεί με τις προσθήκες που έκανε και πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι εντυπωσιακά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το στυλ της Μακάμπι είναι το κλασικό, θέλουν να τρέχουν, έχουν γκαρντ που μπορούν να πάνε στον αιφνιδιασμό, αλλά και εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό», συνέχισε ο Γκιστ και σημείωσε: «Σημαντικό στοιχείο θα είναι η άμυνα και τα ριμπάουντ, ειδικά τα επιθετικά. Ο Πάργκο και ο Ουίλμπεκιν έχουν τον τρόπο να σκοράρουν, οπότε εμείς πρέπει να τους σταματήσουμε».

Ο Κιθ Λάνγκφορντ δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος για πολλούς λόγους. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι στη Euroleague μετά από ένα χρόνο απουσίας, ενώ επίσης θα έχω την ευκαιρία να δω το ΟΑΚΑ από τη σωστή πλευρά».

«Περιμένω πως και πως», εξομολογήθηκε ο 35χρονος Αμερικανός γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και επισήμανε: «Πιστεύω πως όλες οι ομάδες είναι ενθουσιασμένες γιατί είναι η αρχή. Κανείς δεν περιμένει να είναι έτοιμες οι ομάδες, όμως τα ρόστερ είναι ολοκληρωμένα και θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, ελπίζοντας πως στο τέλος θα είμαστε οι νικητές».

Όσο για το «κλειδί» του ματς, ο Λάνγκφορντ τόνισε: «Να ελέγξουμε τα επιθετικά ριμπάουντ και να σταματήσουμε τα γκαρντ τους. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι»!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης