Ο Νικ Καλάθης αναδείχτηκε καλύτερος αμυντικός της Basket League για δεύτερη σερί σεζόν. Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού πήρε τον τίτλο, κατόπιν της ψηφοφορίας μεταξύ των αρχηγών και των προπονητών της Α1, των δημοσιογράφων και των φιλάθλων.

Η ενημέρωση του ΕΣΑΚΕ:

«Για δεύτερη συνεχή αγωνιστική χρονιά ο Νικ Καλάθης αναδεικνύεται Καλύτερος Αμυντικός της Basket League. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Superfoods είχε αναδειχθεί και την περασμένη σεζόν Καλύτερος Αμυντικός με την επιστροφή του στο ελληνικό πρωτάθλημα ύστερα από τρία χρόνια απουσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 28χρονος γκαρντ ήταν πρώτος σε δύο ψηφοφορίες για τον Καλύτερο Αμυντικό της Basket League για την σεζόν 2016-17. Σε εκείνη των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με 17 ψήφους έναντι 14 του Κώστα Παπανικολάου του Ολυμπιακού και του κοινού με ποσοστό 19,61% (269 ψήφους) έναντι 10,42% (143) που συγκέντρωσε ο δεύτερος Βαγγέλης Μάντζαρης των «ερυθρόλευκων».

Στην ψηφοφορία των προπονητών και των αρχηγών των 14 ΚΑΕ ο Καλάθης ήταν δεύτερος σε προτιμήσεις με 7 με τον Παπανικολάου να είναι πρώτος με 8.

Για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Superfoods η ανάδειξη του σε Καλύτερο Αμυντικό ήταν η τρίτη προσωπική για την Basket League της αγωνιστικής περιόδου 2016-17 ύστερα από εκείνες του Πολυτιμότερου Παίκτη και του μέλους της Καλύτερης Πεντάδας.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΩΝ

Παπανικολάου 8
Καλάθης 7
Γκιστ 6
Μάντζαρης 2
Μπιρτς 2
Κόνιαρης 2

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Καλάθης 286
Γκιστ 146
Μάντζαρης 143
Παπανικολάου 137
Ξανθόπουλος 64».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης