Εναν από τους κορυφαίους σκόρερ των τελευταίων ετών στα ευρωπαϊκά γήπεδα ενέταξε στο ρόστερ του ο μπάσκετικός Παναθηναϊκός, ο οποίος ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της νέας περιόδου.
Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση των «πρασίνων», ανακοίνωσε την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με το συγκρότημα του Πασκουάλ.
Πλέον οι «πράσινοι» θα κινηθούν για ένα 4άρι, με τον Οκάρο Γουάιτ στη λίστα, ενώ υπάρχει ένα «παράθυρο» για τον Γιώργο Παπαγιάννη, εφόσον αποφασίσει να αποχωρήσει από το ΝΒΑ.

Η σχετική ανακοίνωση:

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Κιθ Λάνγκφορντ για ένα χρόνο.

Ο Λάνγκφορντ γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1983 στο Texas των ΗΠΑ, έχει ύψος 1.91μ. και αγωνίζεται στις θέσεις των γκαρντ. Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων τα τελευταία χρόνια, έχοντας κερδίσει το βραβείο του πρώτου σκόρερ σε πολλές διοργανώσεις, με κυριότερο το Alphonso Ford Trophy της Ευρωλίγκα, για δυο σεζόν (2014, 2017)! Ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στο High School του North Crowley, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στην ομάδα του Πανεπιστημίου του Kansas.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σεζόν 2007-08 φόρεσε για δύο ματς τη φανέλα των San Antonio Spurs, μετά από ένα πέρασμά του από την ιταλική Soresina. Ακολούθως πήρε την απόφαση να έρθει… μόνιμα στην Ευρώπη, όπου έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία, αγωνιζόμενος μεταξύ άλλων στις Olimpia Milano, Maccabi Tel Aviv, Khimki, Unics Kazan και Virtus Bologna.

Το 2014, συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ομάδα της Ευρωλίγκας, ενώ κέρδισε και το Alphonso Ford Trophy. Το 2016, ως παίκτης της Unics, σημείωσε 42 πόντους απέναντι στην Minsk γεγονός που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της VTB League. Τη σεζόν 2016-17 αναδείχτηκε ξανά πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα κερδίζοντας το Alphonso Ford Trophy για δεύτερη φορά στην καριέρα του.
Μάλιστα, σημείωσε ρεκόρ πόντων στην διοργάνωση αφού σκόραρε συνολικά 609 πόντους, δηλαδή 21,8 κατά μέσο όρο ανά ματς!!! Την επόμενη σεζόν ο πολύπειρος σκόρερ πήρε μεταγραφή για τους Shenzhen Leopards της Κίνας, ενώ έκλεισε τη χρονιά στη Maccabi Rishon του Ισραήλ.

Ο Λάνγκφορντ έχει συμμετάσχει και στους Παναμερικανικούς Αγώνες, του 2015, ως μέλος της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ, κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο.

Ατομικές διακρίσεις:
Καλύτερος παίκτης του φάιναλ φορ της Αδριατικής λίγκας: (2012)
Καλύτερη Πεντάδα στην Ευρωλίγκα: (2014)
Μέλος της δεύτερης πεντάδας στο Γιούροκαπ: (2015)
2x Πρώτος σκόρερ στην Ευρωλίγκα: (2014, 2017)
Πρώτος σκόρερ στo Γιούροκαπ: (2016)
Πρώτος σκόρερ στη VTB Λίγκα: (2016)
VTB Λίγκα All Star: (2017)
5x Πολυτιμότερος Παίκτης της εβδομάδας στην Ευρωλίγκα
Τίτλοι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

VTB Λίγκα: (2011)
Πρωτάθλημα Ισραήλ: (2012)
Πρωτάθλημα Ιταλίας: (2014)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης