Ο Παναθηναϊκός Superfoods γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 84-63 από την Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη σε παιχνίδι για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξεπέρασε τον Παναθηναϊκό στην βαθμολογία με ρεκόρ 11-7, έναντι 10-8, ενώ κάλυψε και τη διαφορά της ήττας στο ΟΑΚΑ (81-70) και υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ βγήκε από νωρίς εκτός διεκδίκησης του αγώνα, καθώς η Φενέρ ξέφυγε γρήγορα με διαφορές διψήφιων πόντων και αναγκάστηκε να κυνηγά το σκορ μέχρι το τέλος. Εν τω μεταξύ, τραυματίστηκε ο Κρις Σίνγκλεντον, ο οποίος τέθηκε εκτός αγώνα στην τρίτη περίοδο και υπάρχει αγωνία για την κατάστασή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το «τριφύλλι» μόνος του πάλεψε ο Τζέιμς που ολοκλήρωσε το ματς με 25 πόντους, μετρώντας 7/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα και 5/5 βολές. Από εκεί και πέρα 13 είχε ο Σίνγκλεντον και 11 ο Ρίβερς. Για τους νικητές 16 πόντους σημείωσε ο Βέσελι, από 13 οι Βέσελι και Ντουβερίογλου και 12 ο Σλούκας.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Παναθηναϊκό. Η Φενέρμπαχτσε μπήκε… ζεστά στα γήπεδο και με πρωταγωνιστές τους Βέσελι και Ντατόμε πέτυχε αρκετούς πόντους, την ώρα που οι «πράσινοι» αρχικά περιόρισαν τους Τούρκους στη ρακέτα, όμως δέχθηκαν πολλούς πόντους από την περιφέρεια με αποτέλεσμα να χάσουν την αμυντική τους ισορροπία. Στον επιθετικό τομέα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στηρίχθηκε στον Κρις Σίνγκλετον, που ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο με δέκα πόντους. Στο 10′ η Φενέρ έχτισε διαφορά εννέα πόντων (27-16).

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να περιορίσει την Φενέρμπαχτσε ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι έχοντας επιθετικό πλουραλισμό σκόραραν ακατάπαυστα και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο με συγκομιδή 44 πόντων. Σλούκας, Κάλινιτς, Ντουβερίογλου, Μπογκντάνοβιτς και Νάναλι έβαλαν το όνομά τους στη λίστα με τους σκόρερ, την ώρα που το «τριφύλλι» πήρε εννέα πόντους από τον Μάικ Τζέιμς και τρεις από τον Κρις Σίνγκλετον. Έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τους «πράσινους» να χάνουν με σκορ 44-28.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά υπέρ της Φενέρ εδραιώθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Τούρκοι με τρίποντο του Νάναλι ξέφυγαν ακόμα και με +21 (54-33), ενώ ο Παναθηναϊκός είχε κύριο εκφραστή των επιθετικών του προσπαθειών τον Τζέιμς που προσπάθησε να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σκορ τους «πράσινους». Με τους Γκάμπριελ, Φελντέιν, Μπορούση και Φώτση να πετυχαίνουν πόντους ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 30’ στο -15 (60-45).

Ο Μάικ Τζέιμς πάλεψε μόνος του μέχρι το τέλος, σε ένα ματς που το τέταρτο δεκάλεπτο μετετράπη σε τυπική διαδικασία. Η Φενέρμπαχτσε έφτασε στη νίκη με το +21 (84-63) και εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 44-28, 60-45, 84-63.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς):
Άντιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7, Σλούκας 12 (2), Νάναλι 10 (2), Βέσελι 13, Ντίξον 5 (1), Κάλινιτς 6, Ντουβερίογλου 13, Ντατόμε 16 (4).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ):
Σίνγκλετον 13 (2), Νίκολς, Ρίβερς 11 (3), Τζέιμς 25 (2), Φώτσης 1, Φελντέιν 4, Γκάμπριελ 3, Τζεντίλε 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 2 (1/8 σουτ).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης