Για το Μόναχο αναχώρησε σήμερα η αποστολή του Παναθηναϊκού εν όψει της αυριανής εκτός έδρας αναμέτρησης με την Μπάγερν (16/10, 21.30) για την δεύτερη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.
Ο Ίαν Βουγιούκας δεν ακολούθησε την αποστολή των «πρασίνων» (για προσωπικούς λόγους), ενώ στη διάθεση του Πασκουάλ θα βρίσκεται ο Γιώργος Παπαγιάννης.

«Είναι το πρώτο μας παιχνίδι εκτός έδρας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ψυχολογικά. Η Μπάγερν είναι μια νέα ομάδα στη διοργάνωση.
Νομίζω στο πρώτο ματς έπαιξαν καλά για 25 λεπτά και μετά η Εφές κατάφερε να ξεφύγει και δε μπόρεσαν να επιστρέψουν. Είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή. Θα είναι πιο έτοιμοι σε αυτό το παιχνίδι», είπε κατά την αναχώρηση ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος σχετικά με τη διπλή εβδομάδα αγώνων υπογράμμισε:
«Πάντα είναι το ίδιο. Επικεντρωνόμαστε στο πρώτο παιχνίδι και μετά θα κοιτάξουμε το άλλο. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το πρώτο ματς με τη Μπάγερν και μετά θα ασχοληθούμε με την Γκραν Κανάρια. Πρέπει να σκέφτεσαι το ματς που έρχεται και να είσαι έτοιμος πνευματικά».
Ο Καταλανός τεχνικός ανέλυσε τη γερμανική ομάδα λέγοντας ότι «έχουν παίκτες τους οποίους θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, όπως ο Γιόβιτς. Είναι η ψυχή της ομάδας. Επίσης θα ρίξουν βάρος στην άμυνά τους και θα πρέπει να προσέξουμε τον ρυθμό του αγώνα και το αμυντικό μας ριμπάουντ. Επίσης, να μην κάνουμε λάθη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε από την πλευρά του ότι «η Μπάγερν είναι μια ομάδα που έχει μεγάλη θέληση για την πρώτη της νίκη. Έχει επιστρέψει μετά από χρόνια. Έχει καλούς παίκτες, ποιοτικούς. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι και σίγουρα θα είναι διαφορετικό από το να παίζεις στην έδρα σου. Νομίζω η ομάδα μου είναι σε καλή κατάσταση.
Πήραμε την πρώτη νίκη στην Euroleague και δυο νίκες στο πρωτάθλημα. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα. Οι νίκες μένουν και όχι οι εμφανίσεις. Θα βελτιωνόμαστε μέσω των νικών».
Καταλήγοντας ο διεθνής φόργουορντ ανέφερε: «Όλοι οι παίκτες έχουν εμπειρία για τα εκτός έδρας παιχνίδια. Είναι και λίγο θέμα τύχης και κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι. Εμείς θέλουμε τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς και θα προσπαθήσουμε να πανηγυρίσουμε τη δεύτερη νίκη μας στη διοργάνωση».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης