Αναγκασμένος να παίζει από νωρίς «με την πλάτη στον τοίχο» είναι ο Παναθηναϊκός, που υποδέχεται απόψε στο κλειστό των Oλυμπιακών εγκαταστάσεων τη Ζαλγκίρις Κάουνας (21:45 ΕΡΤ2), για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου.

Το ξεκίνημα των «πρασίνων» στην εφετινή Euroleague είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που περίμεναν οι οπαδοί τους μετά τη σημαντική ενίσχυση της ομάδας το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και την αλλαγή προπονητή. Με τρεις ήττες στα τέσσερα πρώτα ματς (όλες εκτός έδρας) γίνεται αντιληπτό ότι η σημερινή αναμέτρηση με τους Λιθουανούς είναι από αυτές που χαρακτηρίζονται  «χωρίς αύριο» και η νίκη αποτελεί μονόδρομο για το συγκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο τραυματίας, Τζέιμς Γκιστ αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τον Σέρβο τεχνικό, αν και όπως όλα δείχνουν θα συμπεριφθεί στην 12άδα του αγώνα. Το αν θα παίξει ή, όχι αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Οι πιθανότητες, πάντως, είναι με το μέρος του Αμερικανού φόργουορντ, η απουσία του οποίου στην Πολωνία φάνηκε ιδιαίτερα.

Με νάρθηκα στο δάκτυλο του χεριού του θα παίξει ο Νικ Καλάθης, μετά το κάταγμα που υπέστη πρόσφατα.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης χρειάζεται ακόμα 6 πόντους, προκειμένου να φτάσει τον άλλοτε συμπαίκτη του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στην 8η θέση της λίστας με τους κορυφαίους σκόρερ όλων των εποχών. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετράει 2337 πόντους στην καριέρα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ανέφερε για το ματς του Παναθηναϊκού με τη Ζαλγκίρις: «Ύστερα από δύο διαδοχικές ήττες επιστρέφουμε στην έδρα μας. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα και είμαι σίγουρος ότι οι φίλαθλοι θα μας υποστηρίξουν απέναντι σε μια δυνατή ομάδα, την οποία σεβόμαστε».

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης