Με ισχυρό «όπλο» την ανεβασμένη ψυχολογία του από τις τελευταίες καλές εμφανίσεις και νίκες του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ολοκληρώνει σήμερα ο ΠΑΟΚ την προετοιμασία του στην Τουρκία εν όψει της αναμέτρησης με την Γκαζιαντέπ, για την 9η αγωνιστική του Champions League στο μπάσκετ (20/12, 19:00). Σε αυτό το παιχνίδι ο «Δικέφαλος του βορρά» θέλει το θετικό αποτέλεσμα, προκειμένου να συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα για πρόκρισή του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

«Πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσει κόντρα στην Γκαζιαντέπ το γεγονός ότι έχουμε συνεχόμενα καλά αποτελέσματα και καλές εμφανίσεις, ειδικά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το αυριανό, ωστόσο, είναι ένα πολύ διαφορετικό παιχνίδι. Παίζουμε εκτός έδρας, θα πρέπει να αγωνιστούμε με συγκέντρωση και να ξεχάσουμε ό,τι έγινε στον αγώνα με την ΑΕΚ (16/12)» σχολίασε σχετικά, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και πρόσθεσε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι να κερδίσουμε μία ομάδα που έχει πολύ καλό υλικό. H Γκαζιαντέπ μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση τελευταία, αλλά έχει παίκτες με μεγάλη ποιότητα και γι’ αυτό είμαστε προετοιμασμένοι, για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Ο Παπαθεοδώρου κατέληξε, λέγοντας με αφορμή το ότι η τουρκική ομάδα έχει διαφορετικό προπονητή σε σχέση με το ματς του πρώτου γύρου (σ.σ. στη θέση του Στέφανου Δέδα υπάρχει ο Νέναντ Μάρκοβιτς): «Η Γκαζιαντέπ έχει διαφορετική φιλοσοφία και περισσότερο τα χαρακτηριστικά των παικτών της είναι αυτά που θα μας οδηγήσουν να τους αντιμετωπίσουμε και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε καλοί στην προσωπική μας άμυνα για να αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους στην άμυνά μας και στην επίθεση να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να έχουμε πλεονέκτημα, όταν θα θέλουμε να φτάσουμε προς το αντίπαλο καλάθι. Είναι σημαντικό να ελέγξουμε το ρυθμό του αγώνα και να παίξουμε σχεδόν για 40 λεπτά καλά σε άμυνα και επίθεση».

Μάρκοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ έχει βελτιωθεί, είναι καλή ομάδα»

Στη σημαντική βελτίωση του ΠΑΟΚ από την τελευταία φορά που τον αντιμετώπισε ως αντίπαλος, στη Θεσσαλονίκη, έχοντας την τεχνική καθοδήγηση της Τενερίφης (8/11), εστίασε, με τη σειρά του, ο Νέναντ Μάρκοβιτς. Ο προπονητής της Γκαζιαντέπ τοποθετήθηκε, επίσης, στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο διαδίκτυο, επισημαίνοντας: «Το αυριανό παιχνίδι είναι σημαντικό για μας, κυρίως για την ψυχολογία μας. Δεν έχουμε πιθανότητες να προχωρήσουμε στη διοργάνωση, οπότε δεν είναι σωστό να αφήνουμε όλη μας την ενέργεια σε βάρος του τουρκικού πρωταθλήματος, στο οποίο οφείλουμε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας. Μία νίκη, όμως, είναι πάντα πολύ σημαντική στην ψυχολογία. Όταν ήρθα, επειδή η ομάδα προέρχονταν από δέκα συνεχόμενες ήττες, ήταν σε κακή κατάσταση και είχε κακή ψυχολογία, η νίκη είναι πολύ σημαντική για μας, όχι όμως για το θέμα της πρόκρισης, αλλά για να βρούμε το δρόμο μας. Φυσικά, χρειαζόμαστε το θετικό αποτέλεσμα και γιατί έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας το επόμενο Σάββατο για το τουρκικό πρωτάθλημα. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα τη δυνατότητα να δω αναλυτικά την πορεία του ΠΑΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Ξέρω όμως ότι έχει βελτιωθεί σημαντικά, έχει μία σημαντική αλλαγή στο ρόστερ του (σ.σ. Γκος αντί Ντίλαρντ). Διαθέτει μία καλή ομάδα, είναι σίγουρα καλύτερος από το παιχνίδι με την Τενερίφη στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω να γίνει αύριο ένας ωραίος αγώνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για την απομάκρυνσή του από την Τενερίφη απάντησε: «Δεν νομίζω ότι έχω να πω πολλά. Είχαμε μία καλή πορεία, σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος που έφυγα. Προφανώς η διοίκηση ήθελε έναν προπονητή που θα είχε μεγαλύτερη εμπειρία από το ισπανικό πρωτάθλημα, οπότε δεν θα κρίνω την απόφασή τους. Θα τους παρακολουθώ και θα τους ευχηθώ καλή επιτυχία».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης