Με δύσκολα και σημαντικά παιχνίδια για τη μετέπειτα πορεία τους στο Basketball Champions League θα αρχίσουν τον 2ο γύρο οι ελληνικές ομάδες. Την αρχή θα κάνουν Άρης και ΑΕΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζει στις 19.30 τη Ζιέλονα Γκόρα στην Πολωνία και εκείνη της Αθήνας να αγωνίζεται στην Ισπανία κόντρα στην Εστουντιάντες στις 21.30. Την Τετάρτη (13/12, 19.30) ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ.

Σε έναν όμιλο, τον 4ο, στον οποίο όλες οι ομάδες έχουν ακόμη βάσιμες ελπίδες πρόκρισης κάθε εκτός έδρας νίκη έχει μεγάλη αξία. Με αυτό το σκεπτικό θα αγωνιστεί ο Άρης (3-4) κόντρα στη Ζιέλονα Γκόρα (2-5). Οι «κίτρινοι», που δεν υπολογίζουν πια στους Βον, Πέτγουεϊ και Μοράντ, έχουν διαθέσιμο τον Κάιλ Ουίβερ, ο τραυματισμός του οποίου στο κυριακάτικο παιχνίδι της Basket League με τον Παναθηναϊκό Superfoods αποδείχτηκε επιπόλαιος. Έτσι ο Αμερικανός συμμετέχει κανονικά στην αποστολή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φόργουορντ του Άρη είπε για την πολωνική ομάδα: «Παίζουν πολύ καλά στην έδρα τους και προσπαθούν πάντα να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα που έχουν. Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο ”κορμό” τα τελευταία χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να βρουν τον ρυθμό τους, γιατί ”χτίζουν” πάνω σ’ αυτό και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Ο Ουίβερ συνέχισε λέγοντας για την προσπάθεια του Άρη στον θεσμό: «Η ομάδα μας αναζητεί το πρώτο ”διπλό” στο Basketball Champions League, για να συνεχίσει να διατηρεί ελπίδες πρόκρισης στους ”16” του θεσμού. Το πιο σημαντικό είναι να κερδίζεις στο γήπεδό σου, όμως αν καταφέρουμε να πάρουμε νίκες μακριά από την έδρα μας, θα αυξήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Θα πρέπει να παρουσιαστούμε καλύτεροι και με μεγαλύτερη συγκέντρωση, όταν αγωνιζόμαστε εκτός έδρας. Αυτό θα μας βοηθήσει να πάρουμε τις νίκες που θέλουμε».

Με τον «αέρα» της μεγάλης νίκης πρωταθλήματος επί του Ολυμπιακού, η ΑΕΚ (3-4) ταξίδεψε χθες το πρωί για τη Μαδρίτη, όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Εστουντιάντες (4-3). Ο Ντράγκαν Σάκοτα δήλωσε ότι περιμένει σταδιακή βελτίωση σε όλους τους τομείς από την ομάδα του: «Ο χρόνος πιέζει. Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλάρωση. Οι μεγάλοι και σημαντικοί αγώνες συνεχίζονται για μας. Είναι προφανές ότι έχουμε μια δυσκολία για πλήρη ανάλυση της αυριανής (σ.σ.: σημερινής) αντιπάλου μας λόγω συνθηκών. Στο αεροπλάνο και στην αποψινή προπόνηση θα προσπαθήσουμε να ”διαβάσουμε” την Εστουντιάντες. Έτσι ή αλλιώς στόχος μας στην Ευρώπη είναι πια μόνο νίκες. Πάντα στην ΑΕΚ είναι μόνο νίκες. Φιλοσοφία μου είναι η σταδιακή βελτίωση της ομάδας σε όλους τους τομείς με υπομονή και δουλειά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με καλή ψυχολογία από τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στη Stoiximan.gr Basket League και το BCL, ο ΠΑΟΚ (2-5) περιμένει την Τετάρτη στο PAOK Sports Arena τη Λούντβιγκσμπουργκ (6-1) σε ένα εξ ορισμού πολύ δύσκολο παιχνίδι. Άλλωστε, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είχε δηλώσει πως για την ομάδα του είναι θεμελιώδες να καταφέρει να νικήσει σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια μέχρι το τέλος και ο Δικέφαλος του Βορρά θα δώσει ως γηπεδούχος τρία από τα επόμενα τέσσερα με Λούντβιγκσμπουργκ, Ορλαντίνα και Σαλόν.

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης