Μετά από πολλές ώρες αναλύσεων, 200.000 δέντρα πιθανότητας και 1 εκατομμύριο προσομοιώσεις, η Goldman Sachs κατέληξε να… βρει τον νικητή του φετινού μουντιάλ, στο πλαίσιο της έκτης σχετικής της έκδοσης της με τίτλο World Cup and Economics.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, τις οποίες επέβλεψε ο επικεφαλής οικονομολόγος της αμερικάνικης τράπεζας, Jan Hatzius, η Αγγλία συναντά τη Γερμανία στα ημιτελικά, όπου κερδίζει η Γερμανία. Στη συνέχεια, η Γερμανία θα συναντήσει τη Βραζιλία στον τελικό του Μουντιάλ ο οποίος θα διεξαχθεί στις 15 Ιουλίου, με νικήτρια τη… Βραζιλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνει η Goldman Sachs, η Γαλλία έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να βρεθεί στον τελικό και να κερδίσει το κύπελλο από ό,τι η Γερμανία, ωστόσο η… κακή της τύχη στην κλήρωση των ομίλων, την οδηγεί στο να συναντήσει τη Βραζιλία στην φάση των ημιτελικών και η γαλλική ομάδα ίσως και να μην είναι τόσο δυνατή έτσι ώστε να επικρατήσει της Σελεσάο.

Η Goldman Sachs προβλέπει τον νικητή του Μουντιάλ – η “ατυχία” της Γαλλίας και οι ήττες των φαβορί

Σε εκείνους που θέλουν να διαψευσθεί ο Gary Lineker ο οποίος έχει δηλώσει ότι “το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό παιχνίδι, 22 άνδρες κυνηγούν μια μπάλα για 90 λεπτά και, στο τέλος νικούν οι Γερμανοί”, θα απογοητευτούν: η Γερμανία προβλέπεται να νικήσει την Αγγλία στους προημιτελικούς στις 7 Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στα υπόλοιπα φαβορί, η Ισπανία και η Αργεντινή θα απογοητεύσουν, χάνοντας από τη Γαλλία και την Πορτογαλία στους προημιτελικούς, αντίστοιχα, ενώ σε ό,τι αφορά τη διοργανώτρια Ρωσία δεν αναμένεται καν να περάσει αφού στον όμιλό της θα βγει τρίτη μετά την Ουρουγουάη και τη Σαουδική Αραβία.

Η Goldman Sachs εξηγεί πως για μία ακόμη χρονιά προσπαθεί να αποτυπώσει τη στοχαστική φύση του τουρνουά, χρησιμοποιώντας προσεκτικά τις πλέον σύγχρονες στατιστικές μεθόδους, εξετάζοντας πολλές πληροφορίες συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων σε επίπεδο παικτών. Αλλά οι προβλέψεις σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν βέβαιες, ακόμη και αν έχουν χρησιμοποιηθεί οι πιο υψηλές στατιστικές τεχνικές, απλά και μόνο επειδή το ποδόσφαιρο είναι ένα αρκετά απρόβλεπτο παιχνίδι. Και αυτό ακριβώς είναι που το κάνει το Παγκόσμιο Κύπελλο τόσο συναρπαστικό…
Πηγή: capital.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης