Η πριγκίπισσα της Ιαπωνίας Τακαμάντο βρέθηκε στο Σαράνσκ την Τρίτη για να παρακολουθήσει τον αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας της με την Κολομβία για το Μουντιάλ 2018, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη ενός μέλους της ιαπωνικής αυτοκρατορικής οικογένειας στη Ρωσία, μετά από 102 χρόνια (1916).

Η Τακαμάντο έφτασε τη Δευτέρα στο Σαράνσκ, 500 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας, που είναι η μικρότερη πόλη η οποία θα φιλοξενήσει αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένουν κακές, από την μεταξύ τους διένεξη για τις Κουρίλες Νήσους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πριγκίπισσα Τακαμάντο επισκέπτεται τη Ρωσία από τις 18 έως τις 26 Ιουνίου για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο», ανακοίνωσε η πρεσβεία της Ιαπωνίας. Η πριγκίπισσα θα επισκεφθεί επίσης το Καζάν, που είναι η βάση της ιαπωνικής αποστολής, και το Εκατέρινγκμπουργκ όπου στις 24 του μήνα η εθνική ομάδα της χώρας της θα παίξει με τη Σενεγάλη.

Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν έχουν ακόμη υπογράψει ειρηνευτική συνθήκη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω διαμάχης για τα νησιά Κουρίλες, τα οποία καταλήφθηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στο τέλος του πολέμου.

Όπως έγινε γνωστό, η πριγκίπισσα, χήρα ενός ξαδέλφου του αυτοκράτορα Ακιχίτο, δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με Ρώσους αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης