Για την οικοδέσποινα του Παγκοσμίου Κυπέλλου, Ρωσία, ο εναρκτήριος αγώνας εναντίον της Σαουδικής Αραβίας τελείωσε με ένα μεγάλο αναστεναγμό ανακούφισης. Παρά την εμπιστοσύνη, ο φόβος μιας κακής εμφάνισης ήταν απτός πριν από το παιχνίδι, απόρροια των εμφανίσεων και των συναφών αποτελεσμάτων στους φιλικούς αγώνες προετοιμασίας.

Ακολούθησε η θριαμβευτική πρεμιέρα και το θριαμβευτικό 5-0, με αποτέλεσμα άπαντες οι φίλοι της Εθνικής να ξαναβρούν το… χρώμα τους και τη θέληση για να στηρίξουν πιο έντονα τους παίκτες του Τσερτσέσοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σημείο μάλιστα που ορισμένοι βουλευτές της «Ενωμένης Ρωσίας», του κόμματος του Προέδρου Πούτιν, να θέλουν να απαγορεύσουν τα ανέκδοτα κατά της ομάδας και του προπονητή της, τιμωρώντας με πρόστιμο 10.000 ρούβλια (135 ευρώ) όποιον το πράξει.

Ο Βιτάλι Μίλονοφ δήλωσε στο Associated Press ότι η Εθνική ομάδα θα πρέπει να θεωρηθεί «σαν το στρατό μας, όπως οι διπλωμάτες μας», ενώ στη συνέχεια διευκρίνισε ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πρέπει να μείνει μακριά από την κριτική και το χιούμορ όποιου δεν είναι αρκετά πατριώτης για να το καταλάβει.

Ο Μίλονοφ, μέλος της ομάδας των βουλευτών που θα ήθελαν να εισαγάγουν το σχετικό νομοσχέδιο, αναφέρθηκε σε μια σειρά από τραγούδια και αστεία που έχουν γίνει «ιογενή» και συνόδευσαν την πορεία της Ρωσίας προς την παγκόσμια πρεμιέρα της. Στην πραγματικότητα, η εμπιστοσύνη στην τεχνική ηγεσία και τους 23 ποδοσφαιριστές που επιλέχθηκαν δεν ήταν σε υψηλό επίπεδο, αλλά τώρα που ο Τσερτσέσοφ και οι παίκτες του ανέτρεψαν τα προγνωστικά και θα μπορούσαν να προκριθούν στον επόμενο γύρο, προκύπτει ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη για την προστασία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Εθνική ομάδα παλεύει για την τιμή της πατρίδας. Και έτσι είναι καθήκον και ευθύνη του κράτους να υπερασπίζεται τους αντιπροσώπους του από τις προσβολές. Δεν πρόκειται μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για την εθνική ταυτότητα. Και το νομοσχέδιο θα την υπερασπιστεί από τα κραυγαλέα, δυσάρεστα, άσεμνα και ψευδή σχόλια», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Μίλονοφ.

Ακόμη κι έτσι, όμως, το όριο ανάμεσα στην εποικοδομητική κριτική και την κακόβουλη παραμένει ασαφές. Προς το παρόν, πάντως, απομένει η απόφαση της Δούμα. Το γεγονός ότι η ιδέα προέρχεται από τους κύκλους της «Ενωμένης Ρωσίας», δεν εγγυάται 100% ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει το νομοσχέδιο.

Όμως η εντύπωση είναι ότι από τη φάση των «16», εφόσον βεβαίως προκριθεί η Ρωσία, όποιος μιλήσει άσχημα για τον Τσερτσέσοφ (ο οποίος έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Πούτιν στη συνέντευξη Τύπου!) και τους ποδοσφαιριστές του, μπορεί να το πληρώσει αρκετά ακριβά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης