Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα ανέφερε σήμερα πως ένας Βρετανός πολίτης συνελήφθη στη Ρωσία έπειτα από περιστατικό σε τρένο με το οποίο ταξίδευε στη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ για το Παγκόσμιο Κύπελλο (Μουντιάλ), μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή με γνώση του θέματος είχε δηλώσει νωρίτερα στο πρακτορείο Ρόιτερς πως δύο Βρετανοί απομακρύνθηκαν από το τρένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώτος Βρετανός φιλονίκησε με έναν αστυνομικό πάνω στο τρένο και συνελήφθη, δήλωσε η πηγή. Ο δεύτερος άνδρας τραυματίστηκε στο χέρι και βγήκε από το νοσοκομείο, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βρετανίας αντιμετωπίζει σήμερα την Τυνησία στον εναρκτήριο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βόλγκογκραντ, στο νότιο τμήμα της Ρωσίας.

Η τοπική αστυνομική υπηρεσία αρνήθηκε να σχολιάσει. Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ρωσικές αρχές έχουν δεσμευθεί να διεξαγάγουν με ασφάλεια το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου, το οποίο πραγματοποιείται σε 11 πόλεις μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Σύμφωνα με ανάρτηση σε ρωσικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, που φέρεται να είναι διαρροή εσωτερικής έρευνας της διαχειρίστριας εταιρίας των σιδηροδρόμων για το περιστατικό, ο φίλαθλος που τραυματίστηκε έσπασε ένα παράθυρο πάνω στο τρένο και φέρει τραύματα στο χέρι.

Στην ανάρτηση αναφέρεται πως ο άλλος φίλαθλος άρπαξε το περίστροφο ενός αστυνομικού που βρισκόταν πάνω στο τρένο, το περίστροφο αφαιρέθηκε από τον φίλαθλο, και συνελήφθη.

Η πηγή με γνώση του θέματος επιβεβαίωσε το αποτέλεσμα του περιστατικού που περιγράφεται στην ανάρτηση αλλά δεν υπεισήλθε σε λεπτομέρειες.

Αστυνομικός υπηρεσίας στην τοποθεσία όπου σταμάτησε το τρένο καθ΄οδόν προς το Βόλγκογκρνατ είπε πως άκουσε πως υπήρξε ένα τέτοιο περιστατικό αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν πότε συνέβησαν τα περιστατικά πάνω στο τρένο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης