Ο επικεφαλής της FIFA σε θέματα ανάπτυξης Φεντερίκο Αντιέκι ζήτησε από τους δημοσιογράφους της τηλεόρασης και τους κάμεραμαν να δείχνουν λιγότερες εικόνες από τις όμορφες γυναίκες που βρίσκονται στις εξέδρες των γηπέδων σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί ο σεξισμός!

Οι «κυβερνήτες» του ποδοσφαίρου ζητούν να προβάλλονται εικόνες… κομψών γυναικών που παρακολουθούν τις αναμετρήσεις, καθώς τέθηκαν στο τραπέζι προβλήματα που προέκυψαν έπειτα από σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η FARE (Football Against Racism in Europe, Ποδόσφαιρο απέναντι στον ρατσισμό στην Ευρώπη), η οποία συνεργάζεται στενά με τη FIFA, ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκαν περισσότερες από 30 περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης σε γυναίκες στη Ρωσία, ενώ οι μισές περιπτώσεις αφορούν γυναίκες δημοσιογράφους, οι οποίες παρενοχλήθηκαν την ώρα που βρίσκονταν σε απευθείας μετάδοση!

Ο Αντιέκι ενημέρωσε πως θα ζητήσει από τα δίκτυα να σταματήσουν τα «ζουμ» σε όμορφες γυναίκες με στόχο να αποτρέψει τέτοια περιστατικά.

Την ώρα που ο ρατσισμός ήταν το πιο προβληματικό ζήτημα της Ρωσίας πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής περιστατικά, ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της FARE, Πιάρα Ποβάρ, δίνοντας συγχαρητήρια στους διοργανωτές.

«Οι Ρώσοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διοργάνωση και έκαναν τους επισκέπτες να νιώσουν ευπρόσδεκτοι» είπε ο Ποβάρ και συνέχισε: «Δεν υπήρχαν αναφορές παραβατικού χαρακτήρα μέσα στα γήπεδα. Ελπίζουμε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα φέρει μακροχρόνιο θετικό αντίκτυπο για τη ρωσική κοινότητα. Το ρωσικό κράτος μαζί με τη ρωσική ένωση ποδοσφαίρου έκαναν αρκετή δουλειά και απομόνωσαν τους υπόπτους για βίαιη και παραβατική συμπεριφορά. Μάλιστα, σε μερικούς καταργήθηκε η ταυτότητα φιλάθλου. Όλα αυτά μαζί συνέβαλαν σε ένα αρκετά καλό τουρνουά».
Πηγή: DW

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης