Η Αγγλία εξασφάλισε την πρόκρισή της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συντρίβοντας με σκορ 6-1 τον Παναμά. Για τα «λιοντάρια» σκόραραν οι Κέιν (22’ πεν., 45’+1’ πεν., 62’), Στόουνς (8’, 40’) και Λίνγκαρντ (36’), ενώ για τον Παναμά έγραψε ιστορία ο Μπαλόι που σκόραρε στο 78’ και έγινε ο πρώτος παίκτης της χώρας του που βάζει γκολ σε Μουντιάλ!
Το συγκρότημα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που σημείωσε τη μεγαλύτερη έως τώρα σε έκταση νίκη στη διοργάνωση και ακολούθησε το Βέλγιο στους «16» ισοβαθμώντας με τους «κόκκινους διαβόλους» (από 8-2 τα τέρματα), με αποτέλεσμα η πρωτιά να παιχτεί στη μεταξύ τους συνάντηση, την ερχόμενη Πέμπτη (28/6).

Ο Παναμάς απείλησε πρώτος, με τον Γοδόι να σουτάρει άσχημα από… θέση βολής στο 5΄, αλλά τρία λεπτά αργότερα οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ δε λάθεψαν: σε εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ από δεξιά, ο Στόουνς βρέθηκε αμαρκάριστος και με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Στο 16΄ οι Λατίνοι απείλησαν, όταν ο Μπαρσένας έπιασε καλό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πίκφορντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 20΄ Εσκομπάρ και Τόρες έπεσαν αδικαιολόγητα δυνατά πάνω στον Λίνγκαρντ, καθώς ο αντίπαλός τους δεν απειλούσε άμεσα την εστία του Πενέδο, ο Γκρίσα έδειξε τα 11 μέτρα και ο Κέιν διπλασίασε τα γκολ για τα «τρία λιοντάρια» στο 22ο λεπτό, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της ομάδας του για τη συνέχεια.

Από εκείνο το σημείο και ύστερα οι Άγγλοι ήταν ασταμάτητοι. Στο 36΄ ο Λίνγκαρντ με υπέροχο τεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής νίκησε τον Πενέδο για το 3-0, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, σε μια υποδειγματική ως προς τη δουλειά που έχει γίνει στην προπόνηση εκτέλεση φάουλ, ο Στόουνς «έγραψε» με κεφαλιά το 4-0 με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Πενέδο στην αρχική κεφαλιά του Στέρλινγκ.

Στο 44΄ ο Γοδόι με… λαβή παλαιστή έριξε στο έδαφος τον Χάρι Κέιν. Δεύτερο πέναλτι σε ένα ημίχρονο για το συγκρότημα του Σάουθγκεϊτ και ο σούπερ σταρ της Τότεναμ δεν έχασε την ευκαιρία για το 5-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Να σημειωθεί ότι Κέιν και Λουκάκου είναι οι πρώτοι ποδοσφαιριστές μετά τον Μαραντόνα, το 1986, που σημειώνουν από δύο γκολ σε δύο συνεχείς αγώνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Άγγλοι έριξαν λίγο το ρυθμό τους, αλλά ακόμη κι έτσι, έστω και με τη βοήθεια της τύχης, ο Χάρι Κέιν έφτασε στο χατ-τρικ και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ, καθώς στο 62΄ το σουτ του Λόφτους-Τσικ εκτός περιοχής βρήκε στο… τακουνάκι του σέντερ φορ των Άγγλων και κατέληξε στα δίχτυα του Πενέδο. Τελικά, οι Παναμέζοι πέτυχαν το «παρθενικό» γκολ τους σε Μουντιάλ στο 78ο λεπτό, με προβολή του 38χρονου Μπαλόι.

Αγγλία – Παναμάς 6-1 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 8′ Στόουνς (Αγγλία), 22′ πεν. Κέιν (Αγγλία), 36′ Λίνγκαρντ (Αγγλία), 40′ Στόουνς (Αγγλία), 45’+1′ πεν. Κέιν (Αγγλία), 62′ Κέιν (Αγγλία), 78′ Μπαλόι (Παναμάς)

Αγγλία – Παναμάς 1-0 (8′ Στόουνς)

Αγγλία – Παναμάς 2-0 (22′ πεν. Κέιν)

Αγγλία – Παναμάς 3-0 (36′ Λίνγκαρντ)

Αγγλία – Παναμάς 4-0 (40′ Στόουνς)

Αγγλία – Παναμάς 5-0 (45′ +1′ πεν. Κέιν)

Αγγλία – Παναμάς 6-0 (62′ Κέιν)

Αγγλία – Παναμάς 6-1 (78′ Μπαλόι)


Κίτρινες κάρτες:
Λόφτους-Τσικ – Κούπερ, Εσκομπάρ, Μουρίγο

Κόκκινες κάρτες:


Αγγλία (Σάουθγκέιτ):
Πίκφορντ, Στόουνς, Μαγουάιρ, Γουόκερ, Χέντερσον, Λίνγκαρντ (63′ Ντελφ), Γιάνγκ, Τριπιέρ (70′ Ρόουζ), Λόφτους-Τσικ, Στέρλινγκ, Κέιν (63′ Βάρντι).

Παναμάς (Γκόμες):
Πενέδο, Μουρίγιο, Εσκομπάρ, Τόρες, Γκόμες (69′ Μπαλόι), Μπαρσένας (69′ Αρόγιο), Κούπερ, Ντέιβις, Γοδόι (63′ Αβίλα), Πέρες, Ροντρίγκες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης