Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η δράση στη Ρωσία. Στην πέμπτη ημέρα των αγώνων τη μερίδα του… λέοντος συγκεντρώνει ο έβδομος όμιλος με το Βέλγιο που έχει όλες τις προδιαγραφές για να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του 21ου Μουντιάλ να αντιμετωπίζει τον Παναμά (18:00, ΕΡΤ1) και την παραδοσιακή δύναμη Αγγλία να κάνει πρεμιέρα αντιμετωπίζοντας την Τυνησία (21:00, ΕΡΤ1).

Ακλόνητο φαβορί το Βέλγιο

Ο έβδομος όμιλος ξεκινάει από το Σότσι, με το Βέλγιο να κοντράρεται με τον Παναμά και να ελπίζει σε μία εύκολη νίκη, που θα του δώσει ώθηση εν όψει της συνέχειας. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ έχει ένα από τα πληρέστερα ρόστερ της διοργάνωσης, ωστόσο στην πρεμιέρα θα παρουσιαστεί με απουσίες. Νοκ άουτ θα είναι οι αμυντικοί Τόμας Βερμάελεν και Βενσάν Κομπανί, με τον Ντέντρικ Μπογιάτα της Σέλτικ να κερδίζει τη θέση του τρίτου στόπερ δίπλα στους Αλντερβάιρελντ και Βερτόνχεν, που θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα. Για τον Παναμά θα απουσιάσει ο εξτρέμ Αλμπέρτο Κιντέρο, που τραυματίστηκε και τέθηκε εκτός διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι Βέλγιο και Παναμάς θα συγκρουστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Το Βέλγιο προκρίθηκε στην τελική φάση χωρίς ήττα και είναι αήττητο στα τελευταία του εννιά ματς σε ομίλους Μουντιάλ, μετρώντας τέσσερις νίκες και πέντε ισοπαλίες. Αντίθετα, η ομάδα του Παναμά προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μόλις τρεις νίκες στα δέκα ματς του τελικού προκριματικού γύρου. Ένα τρομερό στοιχείο είναι ότι η ημέρα που ο Παναμάς εξασφάλισε την πρόκριση για το Μουντιάλ κηρύχθηκε εθνική εορτή στη χώρα!


Ψάχνει τη νίκη η Αγγλία!

Μπορεί το ποδοσφαιρικό μέγεθος της Αγγλίας να είναι μεγάλο και να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία του παγκόσμιου χάρτη, ωστόσο τα «τρία λιοντάρια» στις τελικές φάσεις των Μουντιάλ τα βρίσκουν… σκούρα. Δείγμα της κακής και αναποτελεσματικής εικόνας των Άγγλων είναι το γεγονός ότι έχουν να πανηγυρίσουν νίκη σχεδόν οκτώ χρόνια, όταν και επικράτησαν 1-0 της Σλοβενίας στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Με τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ στον πάγκο οι Άγγλοι αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα με πολλά νέα πρόσωπα στην αποστολή και την αρχική ενδεκάδα. Σε σχέση με το προηγούμενο Μουντιάλ μόνο πέντε παίκτες συνεχίζουν και στη Ρωσία δείγμα της ριζικής αλλαγής. Πρόκειται για τους: Γκάρι Κέιχιλ, Φιλ Τζόουνς, Τζόρνταν Χέντερσον, Ραχίμ Στέρλινγκ και Ντάνι Γουέλμπεκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα «λιοντάρια» στην Βόλγκογκραντ Αρένα θα αντιμετωπίσουν τους «αετούς της Καρχιδόνας» που έδειξαν ομάδα με δυνατότητες στα φιλικά προετοιμασίας. Η Τυνησία αναδείχθηκε ισόπαλη με την Πορτογαλία και δυσκόλεψε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο τους Ισπανούς, χάνοντας στις καθυστερήσεις.

Σε ότι αφορά την προϊστορία η Αγγλία είχε επικρατήσει 2-0 της Τυνησίας στην πρεμιέρα του Μουντιάλ ’98 που είχε φιλοξενηθεί στη Γαλλία. Μάλιστα, το συγκεκριμένο παιχνίδι αποτέλεσε το ντεμπούτο του αμυντικού τότε Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος πλέον βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.


Οι πιθανές ενδεκάδες των αγώνων:


Βέλγιο – Παναμάς (18:00, ΕΡΤ1)


Βέλγιο (Πέδρο Μαρτίνεθ):
Κουρτουά, Μπογιάτα, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν, Μενιέ, Βίτσελ, Καράσκο, Ντε Μπρόινε, Αζάρ, Μέρτενς, Λουκάκου.

Παναμάς (Ερνάν Ντάριο Γκόμες):
Μουρίγιο, Ρ. Τόρες, Εσκομπάρ, Οβάλε, Γκόμες, Κούπερ, Γοδόι, Γκ. Τόρες, Μπαρσένας, Πέρες.

Διαιτητής: Ριούτζι Σάτο (Ιαπωνία).


Τυνησία – Αγγλία (21:00, ΕΡΤ1)

Τυνησία: Χασεν, Μπρον, Μεριαχ, Σ. Μπεν Γιουσεφ, Μααλουλ, Σκιρι, Μπαντρι, Σασι, Φ. Μπεν Γιουσέφ, Καζρι, Σλιτι.

Αγγλία:
Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Άλι, Χέντερσον, Λίνγκαρντ, Γιάνβγκ, Στέρλινγκ, Κέιν.

Διαιτητής:
Βιλμάρ Ρολνταν (Κολομβία)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης