Η Ρωσία είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι στιγμής του Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και είναι άκρως αποτελεσματική, έχοντας σημειώσει 8 γκολ στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Με τους έξι βαθμούς που έχουν μαζέψει οι διοργανωτές, έχουν εξασφαλίσει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης. Εφόσον δεν γίνει κάτι το συνταρακτικό, με την επιτυχία αυτή η «οικοδέσποινα» δεν θα δει το όνομά της στη «μαύρη λίστα» με τους διοργανωτές που έχουν «αποχαιρετήσει» από την πρώτη φάση των ομίλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 1950, χρονιά που για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ καθιερώθηκαν οι όμιλοι, μόνο δύο φορές διοργανωτές αποκλείστηκαν από την 1η φάση. Το 1994 οι ΗΠΑ έμειναν σε ισοβαθμία τρίτοι στον όμιλο και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Στο ίδιο γκρουπ υπήρχαν και οι Ρουμανία (1η), Ελβετία (2η) και Κολομβία (4η).

Η 2η φορά που οι διοργανωτές δεν κατάφεραν να περάσουν τους ομίλους ήταν το 2010, όταν η Νότια Αφρική ήρθε κι αυτή 3η και αποκλείστηκε σε διπλή ισοβαθμία. Στον όμιλο ήταν επίσης οι Ουρουγουάη (1η), Μεξικό (2η) και Γαλλία (4η).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης