Την 100ή του συμμετοχή με την φανέλα της Εθνικής Ισπανίας πραγματοποίησε στην «Καζάν Αρένα» ο Ζεράρ Πικέ κόντρα στο Ιράν. Ο άσος της Μπαρτσελόνα επιλέχθηκε και πάλι από τον Φερνάντο Ιέρο στο αρχικό σχήμα των «φούριας ρόχας» και με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του πανηγύρισαν την πρώτη νίκη τους στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ μετά το περιπετειώδες 3-3 με την Πορτογαλία στην πρεμιέρα.

Ο Πικέ έκανε το ντεμπούτο του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το 2009 και ήταν από τους βασικούς συντελεστές της Εθνικής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής το 2010, αλλά και 2 χρόνια αργότερα με το τρόπαιο του EURO.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καριέρα του στην Εθνική, πάντως, δεν έχει κυλήσει χωρίς προβλήματα, με πιο πρόσφατο τις αποδοκιμασίες από τους Ισπανούς φιλάθλους για τις θέσεις του σχετικά με την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Πλέον, έγινε ο 13ος «κατοστάρης» για την Ισπανία, φτάνοντας στο επίπεδο των 100 συμμετοχών με τον πρώην συμπαίκτη του στην Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ. Το ρεκόρ συμμετοχών στους «φούριας ρόχας» κατέχει ο Ίκερ Κασίγιας με 167.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης