Ο Μάνουελ Νόιερ δουλεύει για να επιστρέψει εγκαίρως σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει της τελικής φάσης του Μουντιάλ (14/6-15/7), καθώς ξεπέρασε τον τραυματισμό στο πόδι που τον άφησε εκτός δράσης για το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, όπως δήλωσε σήμερα ο προπονητής της Εθνικής Γερμανίας Γιόακιμ Λεβ. Μιλώντας στην έναρξη του προπονητικού καμπ που θα πραγματοποιήσουν τα «πάντσερ» στη βόρεια Ιταλία εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο 58χρονος τεχνικός δήλωσε βέβαιος ότι ο 32χρονος αρχηγός της εθνικής Γερμανίας θα αγωνιστεί στα γήπεδα της Ρωσίας.

«Προπονήθηκε για μια εβδομάδα στην Μπάγερν, εδώ προπονείται σε κανονικούς ρυθμούς κι επίσης μπορεί να αντιμετωπίσει το επίπεδο έντασης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λεβ και συνέχισε: «Θα δούμε πως εξελίσσεται η κατάστασή του από μέρα σε μέρα. Εάν έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στο 100%, τότε μπορεί να είναι εκεί στη Ρωσία. Εάν υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα, θα χρειαστεί να το συζητήσουμε. Όμως, όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα, δεν έχει οποιαδήποτε προβλήματα και τα πράγματα φαίνονται καλά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λεβ περιμένει επίσης ότι ο Τζερόμ Μπόατενγκ θα επιστρέψει στις προπονήσεις της «νατσιοναλμανσάφτ», η οποία θα υπερασπιστεί στα γήπεδα της Ρωσίας τον τίτλο που κατέκτησε στη Βραζιλία το 2014. «Όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το πλάνο και μέχρι την επόμενη εβδομάδα περιμένω να λαμβάνει μέρος στις προπονήσεις» τόνισε ο Γερμανός ομοσπονδιακός για τον κεντρικό αμυντικό της Μπάγερν Μονάχου.

Η εθνική Γερμανίας θα παραμείνει στην Ιταλία έως τις 5 Ιουνίου, την επομένη της λήξης της προθεσμίας για την ανακοίνωση της τελικής 23άδας. Ο Λεβ έχει πάρει 27 παίκτες στο προπονητικό καμπ, οπότε τέσσερις θα «κοπούν» από την προεπιλογή. Στις 2 Ιουνίου τα «πάντσερ» θα αντιμετωπίσουν την Αυστρία σε φιλικό αγώνα στο Κλάγκενφουρτ και έξι ημέρες αργότερα θα αναμετρηθούν με τη Σαουδική Αραβία στο Λεβερκούζεν. Η Γερμανία έχει κληρωθεί στον 6ο όμιλο του Μουντιάλ, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, τη Σουηδία και τη Νότια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης