Η Γερμανία ξεκίνησε με το… αριστερό την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από το Μεξικό στο εναρκτήριο παιχνίδι της.
Γιοακίμ Λεβ και οι παίκτες του δέχονται σφοδρή κριτική, όχι μόνο για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα αλλά και για τη συνολική αγωνιστική τους εικόνα (συμπεριλαμβανομένων των φιλικών προετοιμασίας), βρήκαν όμως έναν μάλλον… απρόσμενο σύμμαχο στο πρόσωπο του -συνήθως πολύ αυστηρού- Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ο άλλοτε αρχηγός, αλλά και εκλέκτορας, της «νατσιονάλμανσαφτ» βλέπει ομοιότητες της φετινής ομάδας με εκείνη του 1974, η οποία (ως Δυτική Γερμανία) έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο που φιλοξενούσε.

Ο «Κάιζερ» θυμήθηκε πόσο άσχημα είχε ξεκινήσει για την ομάδα του η διοργάνωση του 1974. «Η ιστορία ξεκίνησε πριν το τουρνουά, όταν διαφωνήσαμε με την ομοσπονδία για κάποια πριμ. Στη συνέχεια, ηττηθήκαμε 1-0 από την Ανατολική Γερμανία. Το βράδυ μετά από εκείνο τον αγώνα γύρω από μερικά μπουκάλια κρασιού, είπαμε τις αλήθειες μας», δήλωσε στη Bild ο Μπεκενμπάουερ, κάνοντας τον παραλληλισμό με το κλειστό μίτινγκ των διεθνών Γερμανών, που έγινε την περασμένη Τρίτη (19/6), και το οποίο ο ίδιος χαρακτήρισε «απολύτως απαραίτητο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης