Η Ουρουγουάη επικράτησε 1-0 της Σαουδικής Αραβίας και με τη δεύτερη νίκη της στον πρώτο όμιλο εξασφάλισε την πρόκρισή της για τους «16» του Μουντιάλ, επιβεβαιώνοντας και την πρόκριση της οικοδέσποινας Ρωσίας, που μετρά επίσης δύο νίκες. Το γκολ που έκρινε το ματς σημείωσε στο 23ο λεπτό ο Λουίς Σουάρες.
Στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί ποια ομάδα από τις δύο θα πάρει την 1η θέση του ομίλου με τους Ρώσους να βρίσκονται στην κορυφή και με ισοπαλία.

Ο Λουίς Σουάρες σημείωσε το 52ο τέρμα του για την Ουρουγουάη σε 100 διεθνείς συμμετοχές κι έγινε ο πρώτος παίκτης της χώρας του που σκοράρει σε τρία Μουντιάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ματς χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο παίχτηκε στο μεγαλύτερο μέρος του, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, με αποτέλεσμα το θέαμα να είναι μέτριο και να εξαντλείται σε κάποιες προσωπικές μονομαχίες.

Το μοναδικό τέρμα σημειώθηκε στο 23΄ από λάθος έξοδο του τερματοφύλακα Αλοβάις σε κόρνερ του Σάντσες, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα και ο Σουάρες με κοντινό πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Οι Σαουδάραβες είχαν στη συνέχεια δύο καλά σουτ στο 26΄ και στο 29΄ (το πρώτο απέκρουσε ο Μουσλέρα και το δεύτερο άουτ), αλλά οι Ουρουγουανοί δεν έδειξαν κάτι περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο β΄ ημίχρονο σε εκτέλεση φάουλ του Σουάρες στο 51΄ έδιωξε με τις γροθιές του στην αριστερή γωνία ο Αλοβάις, ενώ στο 62΄ κεφαλιά του Σάντσες από σέντρα του Καβάνι έφυγε άουτ.

Στο 80΄ κεφαλιά του Καβάνι σε σουτ του Τορέιρα κατέληξε επίσης άουτ. Ο Καβάνι δεν σκόραρε ούτε στο 86΄, όταν δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 23′ Σουάρες
Ουρουγουάη – Σαουδική Αραβία 1-0 (23′ Σουάρες)

Κίτρινες κάρτες:

Κόκκινες κάρτες:


Ουρουγουάη:
Μουσλέρα, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν, Κάσερες, Σάντσες (82′ Νάντεζ), Βεσίνο (59′ Τορέιρα), Μπεντανκούρ, Ροντρίγκες (59′ Λαξάλ), Σουάρες, Καβάνι.

Σαουδική Αραβία: Αλοβάις, Αλμπουράικ, Οσάμα, Αλί, Γιασέρ, Οταΐφ, Σαλμάν, Ταϊσέρ (44′ Αλ Μογκαουί), Χατάν (75′ Κανό), Σαλέμ, Φαχάντ (79′ Αλ Σαλάουι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης