Η Σενεγάλη αιφνιδίασε την Πολώνια και ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στον 8ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας. Οι Αφρικανοί άνοιξαν το σκορ στο 38’ με αυτογκόλ του Σιόνεκ, μετά από σουτ του Γκουέγε, ενώ στο 60’ ο Νιανγκ διαμόρφωσε το 2-0. Οι Πολωνοί μείωσαν στο 86’ με τον Χριχόβιακ.
Οι Πολωνοί επέστρεψαν μετά από 12 χρόνια σε τελική φάση Μουντιάλ, όπου συνολικά έχουν 8 συμμετοχές. Η Σενεγάλη έχει δύο συμμετοχές, με την πρώτη το 2002. Στο ματς αγωνίστηκαν κανονικά με τις δύο ομάδες τα μεγάλα αστέρια τους, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Σάντιο Μανέ, αλλά δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα.

Στο ξεκίνημα του αγώνα, έγινε αναγνωριστικό παιχνίδι από τις δύο ομάδες με τους Πολωνούς στο πρώτο ημίχρονο να έχουν την κατοχή της μπάλας και τους Αφρικανούς να προσπαθούν να βγάλουν αντεπιθέσεις. Το παιχνίδι ήταν γρήγορο ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά χωρίς ουσιαστικά να γίνει η μεγάλη φάση, μέχρι να σημειωθεί το γκολ της Σενεγάλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 18΄ σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τα «λιοντάρια» με τον Νιανγκ να κάνει την επέλαση από τα αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να κάνει ένα καλό σουτ, ούτε κάποια μεταβίβαση δεξιά στους αμαρκάριστους συμπαίκτες του. Στο 19΄ ο Γκροσίτσκι έκανε κεφαλιά άουτ από σέντρα του Ζιελίνσκι. Έτσι φθάσαμε στο 37΄ και στο αυτογκόλ του Σιόνεκ, όταν η μπάλα βρήκε στο πόδι του και άλλαξε πορεία σε σουτ του Γκουέγε έξω από την περιοχή.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Πολωνία ήρθε στο Β΄ ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49΄ με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ξεχύθηκε προς την περιοχή της Σενεγάλης αλλά τον ανέτρεψε προ του Εντιαγέ ο Σανέ. Ο επιθετικός της Μπάγερν ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και υποχρέωσε τον Εντιαγέ σε μια μεγάλη επέμβαση.

Στο 60΄ από λάθος της πολωνικής άμυνας σημειώθηκε το 2-0 για τη Σενεγάλη. Σε γύρισμα του Χριχόβιακ προς τα πίσω, πρόλαβε ο Νιάνγκ κι έγινε κάτοχος της μπάλας και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 2-0. Η Πολωνία προσπάθησε χωρίς επιτυχία να μειώσει στο 69΄ όταν σουτ το Μίλικ έφυγε λίγο άουτ, κάτι όμως που κατάφερε στο 86΄ με κεφαλιά του Χριχόβιακ σε μακρινή σέντρα, για να κάνει το 2-1. Η Πολωνία πίεσε στα τελευταία λεπτά για να ισοφαρίσει αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (ΕΡΤ1)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γκολ: 38′ αυτ. Σιόνεκ (Σενεγάλη), 60′ Νιανγκ (Σενεγάλη), 86′ Χριχόβιακ (Πολωνία)
Πολωνία – Σενεγάλη 0-1 (38′ αυτ. Σιόνεκ)

Πολωνία – Σενεγάλη 0-2 (60′ Νιανγκ)

Πολωνία – Σενεγάλη 1-2 (86′ Χριχόβιακ)


Κίτρινες κάρτες: Χριχόβιακ – Σανέ


Κόκκινες κάρτες:


Πολωνία:
Σέζνι, Πίστσεκ (83′ Μπερεζίνσκι), Πάζνταν, Σιόνεκ, Ρίμπους, Χριχόβιακ, Ζιελνίσκι, Γκροζίτσκι, Μπλαστσικόφσκι (46′ Μπέντναρεκ), Λεβαντόφσκι, Μίλικ (73′ Κοβνάτσκι).

Σενεγάλη: Εντιαγέ, Γουάνγκ, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί, Γκουέγε, Εντιαγέ Α. (88′ Κουγιατέ), Σαρ, Νιανγκ (75′ Κονατέ), Μανέ, Ντιούφ (62′ Εντόι).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης