Την άποψή του ότι η Εθνική Γαλλίας κατέκτησε δίκαια το Μουντιάλ εξέφρασε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι το 21ο Παγκόσμιο Κύπελλο του αφήνει θετικά συναισθήματα, παρά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε:


– Για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
«Φυσικά και τον είδα. Όχι με μεγάλη διάθεση, αλλά τον είδα. Και πιστεύω ότι η Γαλλία κέρδισε δίκαια. Το άξιζε περισσότερο και το πήρε. Υπάρχει πάντα μια υποθετική συζήτηση, “τι θα συνέβαινε εάν αυτό, εάν εκείνο”. Το ποδόσφαιρο όμως είναι ένα παιχνίδι λαθών και η Γαλλία έκανε τα λιγότερα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Για το UEFA Nations League: «Είναι μια νέα διοργάνωση και δεν γνωρίζουμε πως θα εξελιχθεί. Έχει τρεις αγωνιστικές το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Εμείς πάντα παλεύουμε με στόχο τις νίκες κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σε αυτό το θεσμό. Όταν εκπροσωπούμε την Εθνική ομάδα πρέπει να παίζουμε για όλους τους Πορτογάλους. Υπάρχει ένας στόχος, ένα μότο, να κερδίζουμε».

– Για το συναίσθημα που του άφησε το Παγκόσμιο Κύπελλο:
«Πάντα είναι θετικό. Περισσότερο θετικό απ’ όσο περίμενα. Την πρώτη φορά που με πλησίασαν φίλοι της ομάδας πίστευα ότι θα με κατέκριναν επειδή αποτύχαμε και δεν πήραμε το τρόπαιο. Αντιθέτως, μου έδωσαν συγχαρητήρια, όπως και για τους παίκτες, που έδωσαν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και έδειξαν σε όλο τον κόσμο την πορτογαλική μαχητικότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης