Η Σουηδία ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι Σκανδιναβοί επικράτησαν 1-0 της Νοτίου Κορέας στο Νίζνι Νόβγκοροντ και πήραν τους τρεις βαθμούς στον έκτο όμιλο με πέναλτι που σημείωσε στο 65ο λεπτό ο Γκράνκβιστ. Μάλιστα, η παράβαση καταλογίστηκε μετά από τη χρησιμοποίηση του βίντεο.
Με τη νίκη αυτή οι Σκανδιναβοί προπορεύονται μαζί με το Μεξικό στον 6ο όμιλο, έχοντας πίσω τους την κάτοχο του τίτλου Γερμανία.
Οι Ασιάτες ξεκίνησαν το ματς με ενθουσιασμό, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς οι σέντρες που δοκίμασαν δεν έφεραν αποτελέσματα.

Μετά το 15ο λεπτό οι Σουηδοί πήραν τα ηνία του αγώνα και έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20΄, με τον Μάρκους Μπεργκ να χάνει τετ-α-τετ απέναντι στον Τσο Χιούν Γου, που έσωσε την εστία του. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε ξανά σε θέση για γκολ στο 29΄, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων, αλλά και στο 43΄, όταν από πλάγια θέση νίκησε μεν τον τερματοφύλακα, έστειλε όμως τη μπάλα παράλληλα προς το τέρμα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι Σκανδιναβοί είχαν ακόμη μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Κλάεσον που έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον Φόρσμπεργκ να απειλεί στο 49΄ με σουτ έξω από την περιοχή ξεκίνησε η Σουηδία την προσπάθειά της στο δεύτερο μέρος, ενώ η Νότια Κορέα είχε την πρώτη αξιόλογη φάση στο 52΄, με την κεφαλιά του Τζα Τσέολ Κου να φεύγει άουτ. Στο 56΄ ο Τσο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τοϊβόνεν, ενώ το σκορ άνοιξε λίγο αργότερα.

Στο 63΄ ο Κλάεσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μιν Γου Κιμ, ο διαιτητής άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί, αλλά στη συνέχεια… επιστρατεύτηκε το VAR και καταλογίστηκε το πέναλτι. Ο Γκράνκβιστ στο 65΄ το εκτέλεσε εύστοχα και χάρισε τη νίκη στη Σουηδία, αφού στο υπόλοιπο διάστημα οι Κορεάτες δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, πέραν από μία άστοχη κεφαλιά του Χι Τσαν Χουάνγκ στις καθυστερήσεις.


Σουηδία-Νότια Κορέα 1-0 (ΕΡΤ1)

Γκολ: 65′ πεν. Γκράνκβιστ (Σουηδία)
Σουηδία – Ν. Κορέα 1-0 (65′ πεν. Γκράνκβιστ)


Κίτρινες: Κλάεσον (Σουηδία) – Κιμ (Ν. Κορέα), Χουάνγκ (Ν. Κορέα)

Κόκκινες:

Δοκάρια:


Σουηδία:
Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81′ Σβένσον), Έκνταλ (71′ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77′ Τέλιν).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Νότια Κορέα: Τσο Χιούν Γου, Λι Γιoνγκ, Παρκ Τζου Χο (21′ λ.τ. Κιμ), Κιμ Μιν Γου, Τζανγκ Χιούν Σου, Κου Τζα Τσέολ (73′ Λι Σέουνγκ-Γου), Κι Σουνγκ Γιουένγκ, Λι Τζάε Σουνγκ, Σον Χέουνγκ Μιν, Κιμ Σιν Γουκ (66′ Τζουνγκ Βου-Γιουγνκ), Χουάνγκ Χι Τσαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης