Ο Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ δήλωσε ότι η ομάδα του αισθάνθηκε απογοήτευση μετά τον αποκλεισμό της στα προημιτελικά του Μουντιάλ, παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε την καλύτερη πορεία της στη διοργάνωση στη μετα-Σοβιετική εποχή.

«Εάν πάρουμε τη συναισθηματική πλευρά, ολοκληρώσαμε μια θετική πορεία»», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ρωσίας στο TASS. «Αλλά από την πλευρά του αθλητισμού… ο αθλητικός στόχος είναι η κατάκτηση τίτλων. Και εμείς δεν κατακτήσαμε τίτλο, γι΄ αυτό φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νίκες εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου στη φάση των ομίλων επέτρεψαν στη Ρωσία να περάσει στη φάση των «16» για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.

Στη συνέχεια, η Ρωσία απέκλεισε την Ισπανία στην φάση των «16», αφού ο έμπειρος τερματοφύλακας Ιγκόρ Ακινφέφ απέκρουσε δύο πέναλτι. Η ομάδα του Τσερτσέσοφ τελικά αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Κροατία με 4-3 στα πέναλτι.

«Ελπίζουμε ότι μια νέα εποχή θα ξεκινήσει στη Ρωσία, όπου όλοι θα θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το πιο σημαντικό», τόνισε ο Ρώσος προπονητής, που σίγουρα θέλει να δει όλο και περισσότερους νέους της χώρας του να ασχολούνται με το άθλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης