Ρεπορτάζ: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης – Σωτήρης Σκουλούδης

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο σάκος του μποξ είναι απαραίτητο αντικείμενο για την προπόνηση των αθλητών πυγμαχίας (και όχι μόνο), ωστόσο τον χρησιμοποιούμε μεταφορικά και ως έκφραση για κάποιον ο οποίος έχει περιέλθει σε μειονεκτική θέση και δέχεται χτυπήματα χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην Ελλάδα του 2017, φαίνεται, σύμφωνα με καταγγελίες, ότι «σάκος του μποξ» στα χέρια των διοικούντων του έχει γίνει το ίδιο το… άθλημα, που θα Ο Χάρης Μαριόληςπρέπει να σημειωθεί ότι ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα των αρχαίων Ελλήνων.

Λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 29/10), ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Χάρης Μαριόλης και επίσης υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας, με αποκλειστικές δηλώσεις του στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, εξαπολύει «δριμύ κατηγορώ» στον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας Κώστα Γαζή και τον γενικό γραμματέα της, Περικλή Τρικαλιώτη.

Μαζί του συντάσσεται πλήθος αθλητών και προπονητών, οι οποίοι καταγγέλλουν στο zougla.gr σειρά γεγονότων, πράξεων και παραλείψεων της Ομοσπονδίας, που υπονομεύουν, όπως υποστηρίζουν, τη λειτουργία του αθλήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά, ο κ. Μαριόλης κάνει λόγο για ύπαρξη μαύρης τρύπας στην ομοσπονδία, η οποία, όπως ισχυρίζεται, ανέρχεται στα 500.000 ευρώ, ενώ καταγγέλλει ότι παρανόμως είναι υπεύθυνη των διαιτητών-κριτών της Ε.Ο. Πυγμαχίας η κα Φανή Τρικαλιώτη, σύζυγος του γενικού γραμματέα της ΕΟΠ Περικλή Τρικαλιώτη, καθώς, όπως τονίζει, ο αθλητικός νόμος απαγορεύει την οποιαδήποτε αμοιβή σε συγγενείς εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας.

Ακούστε τι δήλωσε ο Χάρης Μαριόλης:

Πλαστογραφούσαν υπογραφές και βεβαίωναν συμβόλαια που… δεν υπήρχαν

O επικεφαλής της «Κίνησης για την Αναγέννηση της Ελληνικής Πυγμαχίας» Χάρης Μαριόλης μεταξύ άλλων κάνει λόγο για μία υπόθεση πλαστογραφίας, με θύμα τον Γιάννη Κοκόλη.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρώην πρωταθλητή και βοηθό ομοσπονδιακού προπονητή στο άθλημα, ο οποίος επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός συμβολαίου, με συμβαλλόμενους τον ίδιο και την ομοσπονδία, σύμφωνα με το οποίο ο ίδιος πήρε ως αμοιβή για δύο χρόνια 14.000 ευρώ.

Ο κ. Κοκόλης μάς αποκαλύπτει ότι δεν είχε λάβει το συγκεκριμένο ποσό και δεν είχε ιδέα για το συμβόλαιο, που του γνωστοποιήθηκε το 2013 από την εφορία Κοζάνης, προκειμένου να αποδώσει τον… ανάλογο φόρο, προσαυξημένο με πρόστιμα για τη μη δήλωση εισοδήματος.

«Δεν γνώριζα τίποτα για αυτό το συμβόλαιο και υπέγραψα υπεύθυνη δήλωση για αυτό. Όταν μου κοινοποιήθηκε, ενημέρωσα την ομοσπονδία που απάντησε ”να μην ανησυχώ, ότι το συμβόλαιο είναι σαν να μην υπάρχει”» αναφέρει στο zougla.gr. Όμως, το 2016 η εφορία Κοζάνης επανήλθε βεβαιώνοντας κανονικά το πρόστιμο (περίπου 6.000 ευρώ), το οποίο ο Γιάννης Κοκόλης πληρώνει κανονικά με δόσεις, ώστε να αποφύγει τα χειρότερα.

Ακούστε τι δήλωσε ο Γιάννης Κοκόλης:


Το επίμαχο συμβόλαιο, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε ο κ. Κοκόλης, δεν το υπέγραψε ποτέ, αλλά... καλείται να πληρώσει φόρο!


Τα 10.000 ευρώ για το τεχνητό μέλος που δεν δόθηκαν ποτέ

Μία άλλη υπόθεση που εγείρει πολλά ερωτήματα είναι αυτή του Nίκου Κούρκουλα.

Για τον επί 35 συναπτά έτη υπάλληλο της ΕΟΠ, το 2009 εγκρίθηκε το ποσό των 10.000 ευρώ από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την αγορά τεχνητού μέλους, λόγω κινητικού προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει, αυτά τα χρήματα ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν για τον λόγο αυτό, με τον ίδιο να μη γνωρίζει αν το συγκεκριμένο ποσό ελήφθη από την ομοσπονδία ή ουδείς ασχολήθηκε με αυτήν την περίπτωση και το εν λόγω κονδύλι παραμένει στο… συρτάρι.

Ακούστε τι δήλωσε ο Νίκος Κούρκουλας:

Η επιχορήγηση εγκρίνεται, τα λεφτά όμως δεν ήρθαν ποτέ...

Κάνουν στην άκρη ομάδες που δεν είναι στο… άρμα τους

Την ίδια ώρα υπάρχουν και αρκετές καταγγελίες ότι οι άνθρωποι που έχουν τα «ηνία» της ομοσπονδίας τα τελευταία 13 χρόνια δεν ορίζουν ως τακτικά μέλη ομάδες που πληρούν τις προϋποθέσεις, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι σύλλογοι να μην έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές.

Μία από αυτές τις ομάδες είναι ο «Άγιος Δημήτριος» από τη Θεσσαλονίκη, οι ιθύνοντες του οποίου θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει καθώς δεν συμφωνούν με τα πεπραγμένα της νυν διοίκησης της ΕΟΠ και ως εκ τούτου στις εκλογές ενδεχομένως να έδειχναν την προτίμησή τους σε κάποιον άλλο υποψήφιο.

Ο προπονητής της ομάδας πυγμαχίας «Άγιος Δημήτριος» Βασίλης Κοκόλης μιλώντας στο zougla.gr ανέφερε ότι η ομάδα του, αν και θα έπρεπε, δεν έχει γίνει τακτικό μέλος από την ομοσπονδία, προσθέτοντας ότι ακόμη περιμένουν μία απάντηση από τη διοίκηση της ΕΟΠ γιατί είναι εκτός της λίστας.

Από τη μεριά του, ο προπονητής της ομάδας «Τόφαλος» Μάκης Συνοδινός, μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα, καταγγέλλει ότι σκοπίμως ο σύλλογός του, όπως και πολλοί άλλοι, δεν καλείται στους αγώνες από την ομοσπονδία, κάνοντας μάλιστα λόγο για… bullying από τους ιθύνοντες της ΕΟΠ.

Ακούστε τι δήλωσε ο Βασίλης Κοκόλης:


Ακούστε τι δήλωσε ο Νίκος Συνοδινός:

Εκπέμπει SOS για την πυγμαχία ο Χρήστος Τριάντης

Εξίσου… μαύρο και άραχνο βλέπει το παρόν και το μέλλον της πυγμαχίας ο Χρήστος Τριάντης.

Ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας και προπονητής σήμερα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά ακόμα και με την… επιβίωση του αθλήματος, αναφέροντας ότι ουσιαστικά «τίποτα δεν λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα», με τα παράπονα αθλητών και σωματείων να τροχίζουν διαχρονικά το κύρος της ελληνικής πυγμαχίας.

Ακούστε τι δήλωσε:


Τι απαντά ο Κώστας Γαζής, πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Κώστα Γαζή, προκειμένου να σχολιάσει τις παραπάνω καταγγελίες.

Ο πρόεδρος απάντησε ότι η ομοσπονδία αντιμετωπίζει τα συνήθη στον αθλητικό χώρο προβλήματα υποχρηματοδότησης και υπεραμύνθηκε της λειτουργίας της διοικήσεώς του, αναφέροντας ότι επί ημερών του το άθλημα έχει γνωρίσει πολλές επιτυχίες, τονίζοντας τη συμμετοχή του Βαγγέλη Νανιτζανιάν αυτές τις μέρες στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων.

Σχετικά με το πλαστογραφημένο συμβόλαιο του κυρίου Κοκόλη, ο Κώστας Γαζής παραπέμπει το ζήτημα στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε έλαβε χρήματα η ομοσπονδία τα οποία δεν απέδωσε, και καλεί όσους έχουν επιβαρυντικά στοιχεία για τη διοίκηση να τα καταθέσουν στον εισαγγελέα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπάρχει έλλειψη χρημάτων, και που έχουμε ζωντανή την ομοσπονδία μας είναι επιτυχία, ζωντανή και μη χρεωμένη. Αυτή η διοίκηση έχει φέρει τις μεγαλύτερες επιτυχίες όλων των εποχών και χωρίς επιδοτήσεις. Δεν είμαστε τυχαία η διοίκηση επί 10 χρόνια και θα συνεχίσουμε να είμαστε ακόμα, διότι όλη η Ελλάδα μάς ψηφίζει.

»Ό,τι έχει ο καθένας, και για οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο, να τα πάει στον εισαγγελέα. Αυτές τις μέρες παίρνουμε μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων, αυτό πώς γίνεται αν υπολειτουργεί η ομοσπονδία;

»Εμείς δεν έχουμε αποκλείσει ποτέ ούτε ένα παιδί – όσοι θέλουν να αγωνιστούν και να πρωταγωνιστήσουν είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Αν κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τα παιδιά για να προωθήσουν τα σχέδιά τους, όπως έκαναν ”παλιά”, αυτό είναι δικό τους θέμα. Όποιο παιδί δηλώσει έτοιμο, το στέλνουμε να παίξει, μαζί με τον προπονητή του, σε όποιο πρωτάθλημα θέλει»!

Σχετικά με το συμβόλαιο που πλαστογραφήθηκε, ο Κώστας Γαζής ανέφερε: «Τα δικαστήρια είναι αρμόδια για να λύσουν αυτό το θέμα. Αμοιβή δεν πήρε κανείς από αυτά τα συμβόλαια, γιατί δεν πήραμε επιδότηση. Δεν πήραμε εμείς κάποια χρήματα και δεν τα αποδώσαμε. Κι άλλοι είχαν αυτό το θέμα και κινήθηκαν εγκαίρως και δεν έχουν πρόβλημα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης