Μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ υπήρξαν για περίπου 45 λεπτά στο Πανθεσσαλικό, αμαυρώνοντας τον τελικό Κυπέλλου, η σέντρα του έγινε με καθυστέρηση, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν.

Ανεγκέφαλοι οπαδοί των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν σε άγρια επεισόδια τόσο εντός όσο και εκτός σταδίου…
Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ είχε προβλέψει προ ημερών ότι το σημερινό ματς θα ήταν γιορτή του ποδοσφαιρου, ωστόσο δεν έπεσε καθόλου… μέσα, καθώς ανεγκέφαλοι οπαδοί των δύο ομάδων πρωταγωνίστησαν σε άγρια επεισόδια τόσο εντός όσο και εκτός σταδίου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το τοπικό e-Volos.gr, δέκα οπαδοί και ένας αστυνομικός έχουν τραυματιστεί από τις εικόνες ντροπής που εκτυλίχθηκαν στο Στάδιο και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, αναφέρεται, πως ένας εξ αυτών θα εισαχθεί σε κλινική, αφού είναι τραυματισμένος στον πνευμοθώρακα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς κατσαβίδι, ενώ ίσως συμβεί κάτι αντίστοιχο και με ορισμένους από τους υπολοίπους, οι οποίοι φέρουν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι από τις μάχες σώμα με σώμα, που έλαβαν χώρα εντος και εκτός του σταδίου.
Οπαδός της ΑΕΚ μέσα σε μια λίμνη αίματος μετά τα σοβαρά επεισόδια στο Πανθεσσαλικό
Το χρονικό των επεισοδίων

Αρχικά μια μερίδα οπαδών της Ένωσης (που δεν ξεπερνούσε τους 20-30) επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να μπει στο στάδιο χωρίς εισιτήρια. Το «ντου» επιδιώχθηκε να αποτραπεί από τους αστυνομικούς με τη χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε πετροπόλεμος και κυνηγητό.

Παρόλο που η εστία της έντασης υπήρξε σε ένα συγκεκριμένο σημείο εκτός του γηπέδου, η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική από τα δακρυγόνα, με πολλούς φιλάθλους εντός του σταδίου (συμπεριλαμβανομένων και παιδιών) να προσπαθούν να προστατευτούν. Ευτυχώς λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση εξομαλύνθηκε.
Όταν λέμε ότι το Πανθεσσαλικό έγινε πεδίο μάχης κυριολεκτούμε
Μάχες σώμα με σώμα στο ταρτάν και στην αερογέφυρα

Πάντως οι ανεγκέφαλοι χτύπησαν και πάλι λίγα λεπτά αργότερα, εντός σταδίου. Οπαδοί των δύο ομάδων ήρθαν στα χέρια στον αγωνιστικό χώρο με τα ΜΑΤ να κάνουν δυναμική κίνηση προς το μέρος τους για να απομακρυνθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο τα επεισόδια δεν έμειναν στον αγωνιστικό χώρο αλλά ξέφυγαν από κάθε έλεγχο! Η αστυνομία δεν σκέφτηκε να φυλάξει την αερογέφυρα που ενώνει δύο κερκίδες με αποτέλεσμα οι οπαδοί της ΑΕΚ ν’ ανέβουν σε αυτή και να πετάνε από ψηλά αντικείμενα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ!

Καδρόνια, ξύλα και άλλα πολεμοφόβια επιστρατεύτηκαν από τους χούλιγκανς, με αποτέλεσμα το Στάδιο να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι απίστευτο ξύλο παίχτηκε και στα επίσημα ανάμεσα σε άτομα, στα οποία τα εισιτήρια είχαν δώσει οι δύο ομάδες.

Μάλιστα μερικοί οπαδοί για κάποια στιγμή άρχισαν τις… βόλτες και μπροστά στα δημοσιογραφικά θεωρεία, χωρίς ωστόσο να επιτεθούν στους εκπροσώπους του Τύπου.

Aρκετή ώρα αργότερα κι ενώ είχαν ηρεμήσει τα πνεύματα οπαδοί της ΑΕΚ άναψαν φωτιά στην εξέδρα, που βρισκόντουσαν.

Ένταση στα επίσημα του σταδίου

Άγρια επεισόδια έξω από το στάδιο

Οπαδός που τραυματίστηκε στα επεισόδια

Οι μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα σε οπαδούς της ΑΕΚ και την αστυνομία

Τα επεισόδια στην αερογέφυρα

Απίστευτο ξύλο στα επίσημα του Σταδίου

Σαν βροχή πέφτουν τα δακρυγόνα

Αιμόφυρτος οπαδός του ΠΑΟΚ που δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι
Ο οπαδός του ΠΑΟΚ διδάσκει ήθος
Εικόνες από κουνγκ-φου στην αερογέφυρα
Oπαδοί της ΑΕΚ άναψαν φωτιά στις εξέδρες όχι φυσικά για να… ζεσταθούν
Οι διμοιρίες των ΜΑΤ σε απόσταση αναπνοής από την εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ
Αναβρασμός και στην κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ
Συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ με την αστυνομία
H φωτιά που άναψε εντός αγωνιστικού χώρου
Μάχες σώμα με σώμα εντός του σταδίου
Καρέκλες εκσφενδονίζονται από οπαδούς του ΠΑΟΚ
Ένας ανεγκέφαλος οπαδός της ΑΕΚ εν δράσει
Φωτογραφία από τη στιγμή των συμπλοκών μερίδας οπαδών της ΑΕΚ με την αστυνομία
Εικόνες ντροπής στο Πανθεσσαλικό
Φωτιά από τις βόμβες μολότοφ που πετάχτηκαν
Πολεμικό τοπίο θύμισε για κάποια λεπτά ο εξωτερικός χώρος του Πανθεσσαλικού
Ένας άνδρας κρατώντας μία φωτοβολίδα που πετάχτηκε
Αποπνικτική έγινε για κάποια λεπτά η ατμόσφαιρα
Οι οπαδοί της ΑΕΚ

Έφτασαν στο Πανθεσσαλικό οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Όπως αναμενόταν, βάσει του σχεδίου της Αστυνομίας, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν οι πρώτοι που αφίχθησαν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τον μεγάλο τελικό με την ΑΕΚ (06/05, 20:30). Οι φίλοι του “Δικεφάλου” έφτασαν στο στάδιο του Βόλου, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και δίχως να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

Πάντως δεν έλειψαν τα ευτράπελα καθώς κάποιοι του δικεφάλου του Βορρά δεν έκατσαν στην ουρά και πήδηξαν από φράχτες για να μπουν στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, υπήρξαν αρκετοί έλεγχοι απ’ την αστυνομία. Ο πρώτος έλεγχος έγινε στα Μάλγαρα, ο δεύτερος στην Λεπτοκαριά, όπου οι οπαδοί έδειξαν τις ταυτότητες και τα εισιτήριά τους, ενώ το τελευταίο “τσεκ” έγινε έξω απ’ το γήπεδο, όπου έγινε η κόλληση των αυτοκόλλητων.

Οι φίλοι του ΠΑΟΚ περνάνε από σωματικό έλεγχο

Oι οπαδοί του ΠΑΟΚ τη στιγμή που ετοιμάζονται να μπουν στο Στάδιο
Οι φίλοι του συλλόγου της Θεσσαλονίκης
Αστακός είναι το Πανθεσσαλικό
Οι οπαδοί του δικεφάλου ανυπομονούν να πάρουν θέση στις εξέδρες

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ λίγο πριν μπουν στο Πανθεσσαλικό

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης