Η ΑΕΚ έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ, ενώ οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0 στη Γαλλία. Το γκολ που έκρινε την πρόκριση για τα πλέι οφ του Europa League σημείωσε στο 23’ ο Μπέριτς.

Η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Ρουφιέ. Αρχικά, ο Μάνταλος δεν κατάφερε να βρει την μπάλα όπως θα ήθελε, έπειτα από το γύρισμα του Βάργκας, ενώ στο 16’ ο Μπαρμπόσα έκανε την κεφαλιά-πάσα στον Μπακασέτα, που κατέβασε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σεντ Ετιέν από την άλλη, βρήκε γκολ και κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0. Στο 23’ ο Αμουμά σέντραρε ιδανικά και ο Μπέριτς με κεφαλιά νίκησε τον Ανέστη και καθόρισε την τύχη του αγώνα.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει, όμως στο 34’ ο Ρουφιέ απέκρουσε σε κόρνερ την προσπάθεια του Βάργκας. Τρία λεπτά μετά ο Μπαρμπόσα με κεφαλιά από πολύ πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ το ημίχρονο έκλεισε με τον Ανέστη να αποκρούει την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τανάν.

Στο 67’ μπήκε στο γήπεδο ο Ούγκο Αλμέιδα, όμως η Σεντ Ετιέν δεν απειλήθηκε και κράτησε το μηδέν μέχρι το τέλος. Οι φίλοι της Ένωσης χειροκρότησαν τους παίκτες για την προσπάθειά τους, ενώ η ΑΕΚ αποχαιρέτησε για φέτος τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ – Σεντ Ετιέν 0-1 (Novasports 2)

Γκολ: 23′ Μπέριτς

Κίτρινες κάρτες: Τανάν

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ:
Ανέστης, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (67′ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (61′ Αραβίδης), Βάργκας (53′ Πλατέλλας), Μπακασέτας, Μάνταλος.

Σεντ Ετιέν:
Ρουφιέ, Τεοφίλ, Πολομά, Νταμπό (30′ Παγιό), Τανάν, Σέλνες, Λεμουάν (79′ Μονέ-Πακέ), Πογκμπά, Αμουμά (84′ Ρου), Περέν, Μπέριτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης