Προθεσμία για τη Δευτέρα πήρε η ΠΑΕ ΑΕΚ, προκειμένου να καταθέσει υπόμνημα στην εκδίκαση της έφεσης που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης τιμωρίας για τη χειρονομία του Μανόλο Χιμένεθ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτό σημαίνει ότι ο Ισπανός προπονητής θα βρίσκεται στον πάγκο της «Ένωσης» στο ματς με τον Απόλλωνα, στην αυλαία του α΄ γύρου του πρωταθλήματος Super League (16/12).

Η έφεση εκδικάστηκε την Πέμπτη (14/12) και η πλευρά της ΑΕΚ υποστήριξε πως είναι τυπικά απαράδεκτη για δύο λόγους: πρώτον επειδή στον πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται έφεση για ποινή ημερολογιακού αποκλεισμού αλλά μόνο για ποινή αγωνιστικών ημερών και δεύτερον διότι ασκήθηκε έφεση μόνο για τον Χιμένεθ και όχι και για την ΠΑΕ ΑΕΚ (η οποία πρωτόδικα είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο), ενώ υπάρχει αναγκαστική ομοδικία και έπρεπε να ασκηθεί εναντίον και των δύο τιμωριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, επικαλέστηκε πρόσφατες περιπτώσεις αντίστοιχων χειρονομιών, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του Ντέλε Άλι, όπου επιβλήθηκαν ποινές μίας και δύο αγωνιστικών ημερών. Ο Χιμένεθ αναγκάστηκε να παρακολουθήσει από τις κερκίδες τρεις αγώνες της ομάδας του, λόγω της ποινής αποκλεισμού 15 ημερολογιακών ημερών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης