Για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια το… σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ θα κουνηθεί και πάλι στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει στις 22.00 (Cosmotesport 2) την Μπενφίκα, με στόχο να κατακτήσει τους πρώτους βαθμούς της στον 5ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η «Ένωση», η οποία στην πρεμιέρα έφυγε με άδεια τα χέρια από το Άμστερνταμ (έχασε με 3-0 από τον Άγιαξ) τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση, γνωρίζει καλά πως σε περίπτωση νέας ήττας οι ελπίδες της, ακόμη και για την τρίτη θέση, θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γι’ αυτόν τον λόγο άπαντες στο στρατόπεδο του «δικεφάλου» είναι αποφασισμένοι να υπερβάλλουν εαυτούς στο αποψινό παιχνίδι με τους «αετούς» της Λισαβόνας για τη νίκη, κι ενώ ακολουθούν τα δύο ματς με την Μπάγερν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης σε ακόμη ένα παιχνίδι έχει να αντιμετωπίσει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Λιβάγια και Λόπες, τους ανέτοιμους Άλεφ και Μπογέ, όπως και τον Αλμπάνη που δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA.

Ο τεχνικός της «Ένωσης» έκανε σκέψεις για να παρατάξει την ομάδα του με τρεις στόπερ, ωστόσο αυτό το σενάριο δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Τα πλάνα του θα ξεκαθαρίσουν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με το 4-2-3-1 να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν τελικά προτιμήσει το σύνηθες 4-2-3-1, τότε ο Μπάρκας θα είναι στο τέρμα, οι Μπακάκης και Χουλτ θα είναι στο δεξί και το αριστερό άκρο της άμυνας, ο Οικονόμου θα ξεκινήσει στα στόπερ, οι Σιμόες-Γαλανόπουλος θα πάρουν θέση στον άξονα, οι Μάνταλος και Μπακασέτας θα είναι μπροστά τους, με τον Πόνσε να είναι στην κορυφή της επίθεσης.

Για τον παρτενέρ του Οικονόμου υπάρχει η λύση του Τσιγκρίνσκι ή αυτή του Λαμπρόπουλου, ενώ για μπροστά υπάρχουν δύο επιλογές: η μία είναι να παίξει δεξί χαφ ο Γκάλο και ο Μπακασέτας να μετατεθεί πίσω από τον Πόνσε και η άλλη να αγωνιστεί ο Μπακασέτας δεξιά και ο Κλωναρίδης (που έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στον ώμο) να βρεθεί πίσω από τον Αργεντινό.

Αν προτιμηθεί διαφορετική διάταξη, πιθανό είναι ένα 4-3-3, με τον Τσόσιτς να συμπληρώνει τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στο κέντρο με την επιθετική τριάδα να αποτελείται από τους Μπακασέτα, Μάνταλο και Πόνσε.

Εκτός από τους προαναφερθέντες στην αποστολή της ΑΕΚ έχουν συμπεριληφθεί οι Τσιντώτας, Μοράν, Γιαννιώτας και Γιακουμάκης.

Στον αντίπερα όχθη και η Μπενφίκα θέλει πάση θυσία τη νίκη στο αποψινό ματς, μετά την ήττα της (2-0) στην πρεμιέρα από την Μπάγερν Μονάχου στη Λισαβόνα.
Ο Ρούι Βιτόρια, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Ζαρντέλ και Γκάμπριελ, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Βλαχοδήμο στο τέρμα, τους Ρούμπεν Ντίας και Κόντι να είναι στο κέντρο της άμυνας και τους Αλμέιδα και Γκριμάλδο να ξεκινούν στο δεξί και το αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής.

Ο Φέισα θα είναι αμυντικό χαφ και σε πιο δημιουργικό ρόλο θα κινούνται οι Πίζι και Ζέντσον, με τους Ράφα και Σάλβιο να είναι στα δύο άκρα της επίθεσης, την ώρα που ο Σεφέροβιτς θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Ορέλ Γκρίνφελντ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης