To «αρχοντικό» στιλ του Ερικ Μοράν ήταν το μοναδικό στοιχείο που μένει ως ανάμνηση από τη ρεβάνς της ΑΕΚ με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, το τέλος της οποίας βρήκε τον «δικέφαλο» να επικρατεί 1-0 με σκόρερ τον Λόπες (65΄), σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας.

Ενα ματς που είχε τελειώσει πριν… αρχίσει, αφού η νίκη με 4-0 στο Αγρίνιο είχε οριστικοποιήσει την πρόκριση της «Ένωσης» στους προημιτελικούς για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Ετσι λοιπόν το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο ντεμπούτο του 26χρονου μέσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μοράν φάνηκε πως είναι παίκτης με την ικανότητα να ηρεμεί το παιχνίδι, έχει εξαιρετική αίσθηση του γηπέδου με «50άρα» μπαλιά που αποτελεί πολυτέλεια.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που δημιούργησε τη σημαντικότερη ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Μπάρκα να εξουδετερώνει το τετ-α-τετ του Ντίας που προέκυψε από λάθος του Βράνιες.

Οι δύο ομάδες «έψαξαν» το γκολ ωστόσο αυτή που το πέτυχε τελικά ήταν η ΑΕΚ, μετά από υπέροχο συνδυασμό των δύο νέων αποκτημάτων της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα ο Μοράν έκανε τη «μεγάλη» μπαλιά και ο Σοτζέι Μασούντ την ασίστ πάνω στην κίνηση, για να σκοράρει ο Ελντερ Λόπες.

Έτσι ολοκληρώθηκε αυτή η συμβατική υποχρέωση και η Ενωση περιμένει την κλήρωση της Δευτέρας για να μάθει τον αντίπαλό της στους «8».

Κίτρινες: Αϊντάρεβιτς – Μαρινάκης, Γιαννιώτης

ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο) : Μπάρκας, Γκάλο (80΄ Γιούσης), Βράνιες (70΄ Τζανετόπουλος), Λαμπρόπουλος, Γιαννούτσος, Λόπες, Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Μασούντ (76΄ Αραούχο), Κλωναρίδης, Γιακουμάκης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Μιχαηλίδης):
Κουσιάδης (9΄λ.τρ. Κυριακίδης), Ροντρίγκες, Χαντάκιας, Τσοκάνης, Γιαννιώτης, Μαρινάκης, Μπεχαράνο (46΄ Μάρκος Πάουλο), Κλέζιο, Ρόσα (70΄ Μοράρ), Βασιλούδης, Ντίας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης