Σχεδόν ταυτόχρονα, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, η ΑΕΚ αποχαιρέτησε με ανακοίνωσή της τον Ελντερ Μπαρμπόσα και η Αλ Ουάσλ τον υποδέχθηκε στο Ντουμπάι.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός φωτογραφήθηκε με τα κιτρινόμαυρα της νέας ομάδας του στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας. Στο μεταξύ, η ΑΕΚ είχε ήηδ εκδόσει τη σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ελντερ Μπαρμπόσα κατόπιν αιτήματος του ιδίου. Ταυτόχρονα τον ευχαριστούμε θερμά για τα δύο χρόνια της παρουσίας του, στη διάρκεια των οποίων τίμησε τη φανέλα της ομάδας μας με την προσφορά του και το ήθος του. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του».

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ο αραβικός σύλλογος «δελέασε» τον Μπαρμπόσα με συμβόλιο που προβλέπει ετήσιες αποδοχές 750.000 ευρώ.

O παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του νέου προπονητή, Ροδόλφο Αρουαμπαρένα, ο οποίος είχε αγωνιστεί παλιά στην ΑΕΚ και πριν από δύο μήνες ήταν ανάμεσα στους βασικούς υποψήφιους να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπαρμπόσα είχε συμβόλαιο με την Ενωση έως το καλοκαίρι του 2017 και για να το «σπάσει» η Αλ Ουάσλ κατέβαλε ποσό μεταξύ 750.000 και 1.000.000 ευρώ. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιο θα είναι -τελικά- το ποσοστό που θα πάει στα ταμεία της πρώην ομάδας του, της Μπράγκα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης