Ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του ημιτελικού ΑΕΚ-Ολυμπιακός ήταν ο Ούγκο Αλμέιδα. Ο Πορτογάλος έγινε εξ ανάγκης τερματοφύλακας, όταν κλήθηκε να υπερασπιστεί την εστία της «Ένωσης» στα τελευταία δύο λεπτά των καθυστερήσεων λόγω της αποβολής του Γιάννη Ανέστη.

«Έκανα ό,τι ήταν σημαντικό για την ομάδα. Θέλαμε εκείνη τη στιγμή να μη χαλάσει κάτι ως προς την άμυνα και τη μεσαία γραμμή. Να παραμείνουν ως έχουν, με αυτήν τη συνοχή που έπαιζαν. Ο Αραούχο είναι πιο κοντός από εμένα και είχε περισσότερο νόημα να καθίσω εγώ στην εστία από ό,τι ο Αραούχο. Εξάλλου, έμεναν δευτερόλεπτα. Φυσικά και είχα φόβο μήπως γίνει κάποια στημένη φάση. Δεν είχα παίξει ποτέ τερματοφύλακας, δεν ξέρω τη θέση. Κρατώ το σημαντικό, ότι περάσαμε» είπε ο Αλμέιδα σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Sport24.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε από τη δήλωση Φορτούνη, η οποία τοιχοκολλήθηκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ πριν από τον ημιτελικό:

«Είναι καλό για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα, για εμένα. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίζουμε σε πολλούς τομείς στο ποδόσφαιρο. Πόσταρα τη φωτογραφία όχι για να προκαλέσω κάποιον, αλλά για να δώσω ώθηση στον κόσμο, να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Χάρηκα που είδα γεμάτο το γήπεδο σήμερα. Πάντα με γεμάτο το γήπεδο, δεν είναι εύκολο για τον αντίπαλο. Αυτό το χαρτί ερεθίζει τον εγωισμό σου, τον επαγγελματισμό σου. Και ήταν πολύ θετικό για εμάς».

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν έχει προτίμηση ως προς τον αντίπαλο της ΑΕΚ στον τελικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης