Μία εβδομάδα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα βρίσκονται τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, πρόεδρος της Demand της εταιρίας που έχει αναλάβει την ανέγερση της «Αγιάς Σοφιάς».

Σε συνέντευξή του στον Sport FM ο κ. Ανδριόπουλος διευκρίνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας δεν δημιουργούν καθυστερήσεις στην πορεία του έργου, ενώ διέψευσε δημοσιεύματα που αφορούσαν την τοποθέτηση «προκάτ» κερκίδων.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους χειρισμούς του Δήμου στο θέμα της υπογειοποίησης: «Ο νόμος που έχει ψηφιστεί εδώ και 2,5 χρόνια και η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα κάνουν σαφές ότι η υπογειοποίηση είναι ένα έργο που το έχει ανάγκη το γήπεδο και το είχε ανάγκη και η πόλη από την εποχή πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες. Θυμίζω ότι ο Δήμος έχει γνωμοδοτικό ρόλο. Ήταν αρνητικός και στη ΜΠΕ (Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) του γηπέδου, αλλά ο κ. Σκουρλέτης υπέγραψε και βγήκε η άδεια. Η οικογένεια της ΑΕΚ, εκτός από το έργο που υλοποιείται, δίνει καθημερινή μάχη με αυτές τις δικαστικές οχλήσεις που υπάρχουν. Έχει ενδιαφέρον να μάθει ο κόσμος ότι ο Δήμος έπρεπε να γνωμοδοτήσει από τις 6 Σεπτεμβρίου, έπειτα πήρε σιωπηρή παράταση και έκανε δημοτικό συμβούλιο μόλις χθες.

Η άδεια έχει βγει, το έργο υλοποιείται και η υπογειοποίηση θα γίνει γιατί ζούμε σε κράτος με νόμους. Με αυτό που κάνει ο Δήμος χάνει όλα τα πλεονεκτήματα του έργου. Τι νόημα έχει να είσαι εναντίον ενός έργου όταν αυτό υλοποιείται και είναι υπέρ του το ανώτατο δικαστήριο, η κυβέρνηση και όλες οι αρχές του τόπου; Ο Δήμος κάνει κακό στους δημότες του. Αντί να δουν πως θα αγκαλιάσει η πόλη το γήπεδο και πώς θα αναβαθμιστεί, κωλυσιεργούν και αντιδρούν, χωρίς αυτό να οδηγεί πουθενά».

Για το κατά πόσο δημιουργούν πρόβλημα στο έργο οι προσφυγές και γενικά οι αντιδράσεις: «Πρακτικά όλο αυτό σημαίνει ότι η οικογένεια της ΑΕΚ, ενώ έχει ξεκινήσει το έργο, σύρεται στα δικαστήρια. Δεν παύει να είναι μια διαρκής ενόχληση σε αυτό που κάνουμε, δεν είναι ευχάριστο. Στην προκειμένη περίπτωση θα περιμένουμε. Η ΑΕΚ είναι απόλυτα προετοιμασμένη και υπάρχει ένα δεδικασμένο με το νόμο που εγκρίθηκε στο σύνολό του από το ΣτΕ. Είμαι αισιόδοξος, αλλά ησυχάζω μόνο τη μέρα που βγαίνουν και ανακοινώνονται οι αποφάσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τα δημοσιεύματα περί τοποθέτησης προκάτ εξεδρών: «Δεν ξέρω ούτε ποιος τα γράφει αυτά, ούτε για ποιο λόγο. Το έργο εκτελείται στο χρονοδιάγραμμά του και κανείς δεν μπορεί να αναφέρεται και να κάνει προβλέψεις. Είμαστε μια εβδομάδα πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Δεν θέλω να σχολιάζω τεχνικά ζητήματα, για τα οποία μπορούν να εκφράζονται μονάχα οι αρμόδιοι».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης