Ραντεβού με την ιστορία της έχει απόψε η ΑΕΚ, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με μία από τις κορυφαίες ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.
Συγκεκριμένα, η «Ένωση» στις 19.55 (Cosmote Sport 2) θα μπει στην «αρένα» του ΟΑΚΑ έχοντας απέναντί της την Μπάγερν Μονάχου, σε ένα παιχνίδι που αναμφίβολα αποτελεί πρόκληση για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων υπέστησαν ισάριθμες ήττες κόντρα στον Άγιαξ και στην Μπενφίκα, σε ένα ΟΑΚΑ που αναμένεται κατάμεστο, σαν άλλος Δαβίδ θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» απέναντι στον… Γολιάθ του γερμανικού ποδοσφαίρου.
Οι πρωταθλητές, βέβαια, γνωρίζουν ότι έχουν εξαιρετικά δύσκολη αποστολή, ωστόσο είναι διατεθειμένοι να παλέψουν το ματς, να απολαύσουν τη στιγμή και, ει δυνατόν, να έχουν και βαθμολογικό κέρδος.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναφορικά με την ενδεκάδα, όπως άλλωστε συνηθίζει. Είναι πιθανό να επιλέξει ένα πιο συντηρητικό σχήμα, με τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπακασέτα πίσω του και τον Γκάλο σε ρόλο δεξιού χαφ, με τον Μάνταλο από την άλλη πλευρά.
Ο Μπάρκας θα είναι σίγουρα στο τέρμα, Μπακάκης δεξιά και Χουλτ αριστερά θα είναι τα δύο ακραία μπακ, ενώ Τσιγκρίνσκι και Οικονόμου έχουν προβάδισμα για το κέντρο της άμυνας.
Στα κεντρικά χαφ το δίδυμο των Σιμόες και Γαλανόπουλου δεν «σπάει». Εκτός είναι ο τιμωρημένος Λιβάγια, ο τραυματίας και τιμωρημένος Λόπες και ο επίσης λαβωμένος Μοράν.
Στον αντίποδα, οι Βαυαροί προέρχονται από τη νίκη επί της Βόλφσμπουργκ, η οποία επανέφερε την ηρεμία στο στρατόπεδό τους, μετά το κακό ξεκίνημα της ομάδας στην Μπουντεσλίγκα.
Ο Νίκο Κόβατς, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα το προηγούμενο διάστημα, θέλει να δει την ομάδα του να επιστρέφει στις νίκες και στο Τσάμπιονς Λιγκ (την προηγούμενη αγωνιστική αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Άγιαξ στο Μόναχο) και δεν πρόκειται να πάρει ρίσκα παρατάσσοντας την καλύτερη δυνατή σύνθεση, δίχως φυσικά τους τραυματίες Ριμπερί, Κομάν και Τολισό.
Ο Νόιερ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Ζίλε και Χούμελς θα είναι το δίδυμο των στόπερ, με τον Κίμιχ δεξιό και τον Αλάμπα αριστερό μπακ.

Οι Τιάγκο, Χάμες και Μίλερ θα είναι η τριάδα στο κέντρο, ενώ ο Ρόμπεν αριστερά, ο Γκνάμπρι δεξιά και ο Λεβαντόφσκι στην κορυφή θα συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλεξέι Κουλμπάκοφ από τη Λευκορωσία.
Το πρόγραμμα της Τρίτης

Τα ματς που αρχίζουν στις 19.55

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου (Cosmote Sport 2)
Γιουνγκ Μπόις – Βαλένθια (Cosmote Sport 3)

Τα ματς που αρχίζουν στις 22.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άγιαξ – Μπενφίκα (Cosmote Sport 3)
Ρεάλ Μαδρίτης – Βικτόρια Πλζεν (Cosmote Sport 5)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γιουβέντους (Cosmote Sport 4)
Χόφενχαϊμ – Λιόν (Cosmote Sport 9)
Ρόμα – ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Cosmote Sport 7)
Σαχτάρ Ντόνετσκ – Μάντσεστερ Σίτι (Cosmote Sport 8)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης